Šport > Nogomet
2219 ogledov

Najbolj popularen slovenski klub v Avstriji je drugoligaš

NK Brinje twitter NK Brinje
Avstrijski navijači stiskajo pesti za slovenskega drugoligaša.

Nogometno klub Brinje Grosuplje je bil ustanovljen poleti 2003, po dvajsetih letih obstoja pa se lahko pohvali s podporo številnih navijačev z druge strani Karavank. Klubska objava na nekdanjem twitterju, v njej so Grosupeljčani napovedali prijateljsko tekmo v Avstriji, je krepko presegla 32 tisoč ogledov. Številka, ki si jo največji slovenski klubi lahko le želijo.

"Z veseljem sporočamo, da bomo 9. februarja v Lafnitzu odigrali pripravljanlno tekmo s tamkajšnjim drugoligašem. Vljudno vas vabimo na tekmo. Komaj čakamo, da se srečamo," so tako na omrežju X zapisali pri NK Brinje.

Kasneje so še dodali, da verjamejo, da to ne bo edina tekma, ki jo bodo to zimo odigrali v Avstriji. "Zelo smo veseli, da se bomo lahko predstavili svojim navijačem v Avstriji. Ne morem dočakati, da se spoznamo," pa je izjavi trener Goran Marković.

V klubu so stopili tudi v stik z avstrijskim velikanom Austrio iz Dunaja. "Moramo poudariti veliko profesionalnost, ki jo je Austria Wien izkazala v naših pogovorih. Trenutno nas športni direktor kluba nima v načrtih, zato to zimo medsebojne tekme ne bo. Vendar se bo morda ta le zgodila pred začetkom nove sezone. Zarad navijačev si resnično želimo, da bi do dvoboja prišlo. Ne bomo se predali. Z vašo podporo lahko gremo do Dunaja in naprej," so še zapisali pri NK Brinje.

In od kje izvira takšna podpora slovenskemu drugoligašu? "Ne gre samo za navijače dunajske Austrie, ampak za pristaše številnih avstrijskih klubov (Rapid Vienna, Sturm Graz, SCR Altach ...). Iskali smo klub, ki bi ga lahko skupno podpirali in se s tem oddaljili od skupnega žaljenja na tem socialnem omrežju," je pojasnil eden od aktivnejših podpornikov, sicer v osnovi navijač dunajskega Rapida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice