Šport > Nogomet
306 ogledov

Olimpija in Koper naprej, konec za Celje in Domžale

NK Olimpija - Valmiera FC Anže Petkovšek
Celjski nogometaši so klonili na gostovanju pri Nafti.

V pokalnem nogometnem tekmovanju je danes na sporedu šest dvobojev šestnajstine finala. V popoldanskih obračunih 3. kroga pokala Pivovarne Union presenečenj ni bilo, prvoligaši so se prebili naprej, še največ dela je imela Rogaška, ki je v gosteh IB 1975 Ljubljano premagala šele po podaljšku. Zanesljiva sta bila Koper in Olimpija.

Državni in pokalni prvaki, nogometaši Olimpije, so na poti obrambe pokalne lovorike danes preskočili še eno oviro. Velenjski drugoligaš je na Kodeljevem klonil z 1:4, v prvem polčasu sta zadela Pedro Lucas in Ivan Posavec, v drugem pa Diogo Pinto z bele pike in Marko Brest. Za Rudar je za znižanje na 1:3 zadel Stian Džumhur.

Koprčani so šele v drugem delu strli odpor Odrancev. Tekmo so odločili v dveh minutah, potem ko sta v 58. in 60. v polno namerila Nardin Mulahusejnović in Timothe Nkada, tretji gol je dosegel Bede Osuji ob koncu tekme.

Rogaška je v Ljubljani zmagala šele po podaljšku. Domači so ob koncu tekme povedli, v 85. je zadel Timon Perković, a je že dve minuti zatem izenačil Oliver Kregar. V podaljšku pa je prvoligaška ekipa le potrdila status favorita z zadetkoma Nejca Gradišarja (99.) in Antonia Majcenića (105.).

Tudi Kalcer Radomlje so si zagotovile napredovanje v boju z drugoligaško ekipo. Na gostovanju pri Fužinarju na Ravnah je bilo 2:0 za Radomljane, prvi gol je Luka Cerar dosegel ob koncu prvega dela, zmago je potrdil Madžid Šošić v 81. minuti.

Poslovili pa so se Domžalčani. V Novi Gorici je po prvem polčasu brez zadetkov domače v vodstvo popeljal Maj Blažič (49.), a je Filip Stuparević poskrbel za izenačenje že šest minut pozneje. Toda domači so dosegli še drugi gol, uspešen je bil Nejc Mevlja v 79., tega zaostanka pa gostom ni uspelo izničiti.

V zadnji današnji tekmi sta se pomerila vodilni ekipi prve in druge lige. Na terenu Nafte so Celjani odlično začeli in že v tretji minuti povedli z golom Edmilsona. To je bil edini zadetek v tem delu, v nadaljevanju pa so domači vse bolj pritiskali in v 85. minuti je Stjepan Oštrek dosegel izenačujoči zadetek. Podaljška odločitve nista prinesla, tako da so odločali streli z bele točke. Natančni so bili vsi strelci v prvih štirih serijah, potem pa je vratar domačih David Nemeth ubranil strel Denisu Popoviću. Oštrek pa je tudi enajstmetrovko spremenil v gol in prinesel zmago Lendavčanom.

Že v torek pa so si napredovanje zagotovili nogometaši kranjskega Triglava po zmagi z 2:1 nad Zavrčem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice