Šport > Nogomet
490 ogledov

Olimpija doma proti predzadnjemu le do točke

Marcel Ratnik Profimedia
Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Ljubljanski zeleno-beli niso nadaljevali niza treh zaporednih zmag proti Aluminiju. Osvojili so točko, z njo se bodo prihodnji teden v Celje podali s tretjega mesta ter osmimi točkami zaostanka za vodilnim moštvom državnega prvenstva. Aluminij je po drugem remiju to sezono točkovno izenačen z Domžalami.

Olimpija je potrebovala nekaj časa, da je prevzela pobudo v Stožicah, so pa mrežo v 15. minuti zatresli gostje prek Sandra Jovanovića, a je nato vmes posegel VAR zaradi predhodnega prekrška nad Justasom Lasickasom.

Se pa VAR ni oglasil sedem minut prej ob posredovanju Raula Florucza, ko je ta v kazenskem prostoru vlekel za roko Filipa Kosija. Na drugi strani je v 18. minuti prav Florucz prišel do prve priložnosti za Olimpijo, a je njegov strel od blizu z desne strani Jan Petek obranil.

Varovanci Zorana Zeljkovića so bili nekoliko bolj dejavni na polovici tekmeca, a pri zaključkih akcij niso bili dovolj zbrani. Temu je botrovala tudi borbena igra gostov v obrambi. Timi Max Elšnik je v 23. minuti slabo streljal z roba kazenskega prostora.

Precej bolje je na drugi poskusil Tin Martić iz prostega strela z okoli 30 metrov, vendar za las zgrešil zgornji levi kot vratarja Denisa Pintola. Ta se je žoge sicer malce dotaknil, toda sodniki tega niso videli.

Še prej je Olimpija za obračun proti Celju v naslednjem krogu ostala brez Agustina Doffa, ki je prejel četrti rumeni karton v sezoni.

Po vsega 20 sekundah drugega dela je Jovanović s strelom od daleč izzval obrambo Pintola, na drugi strani pa je Olimpija v 53. minuti ostala brez Elšnika, ki je zaradi poškodbe zapustil domačo zelenico.

Marko Brest je v 59. minuti po kotu prišel do strela z glavo, a je odlično posredoval 17-letni Petek. Kasnejši poskus s škarjicami Armina Bristrića je Petek ukrotil brez težav.

Še drugi poskus Bristriča je gostujoči vratar obranil v 62. minuti, štiri minute kasneje pa je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je do strela prišel razpoloženi Jovanović, toda z leve strani za malenkost zgrešil.

Gostje so bili blizu vodstva tudi v 75. minuti, ko je znova sprožil Jovanović, tokrat z roba kazenskega prostora, a je Pintol žogo s pomočjo vratnice sijajno obranil.

Na drugi strani se je izkazal tudi Petek, potem ko je žoga po strelu rezervista Petra Abge zadela Mustafo Nukića, spremenila smer in skoraj prevarala mladega vratarja gostov.

V 79. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil še Nemanja Motika, vendar ni ogrozil Petka. Ob zaključku dvoboja je Agba še enkrat sprožil od daleč, a je Petek s konicami prstov žogo odbil v kot.
 

Mura ob dve točki v sodnikovem dodatku

Mura jev gosteh proti Kalcerju Radomlje vse do sodnikovega dodatka drugega dela v rokah držala tri točke, na koncu pa se je morala zadovoljiti z eno, potem ko je v 92. minuti z lepim zadetkom končni izid 1:1 postavil rezervist Sandi Nuhanović. Mura je ostala na šestem, Radomlje ji sledijo na sedmem mestu.

Filippo Tripi | Avtor: twitter NŠ Mura twitter NŠ Mura

Dardan Shabanhaxhaj se je v peti minuti znašel iz oči v oči z Emilom Velićem. Napadalec Mure je slabo streljal, nato pa v glavo zadel še Velića, ki je nezavesten obležal na zelenici. Hitro so mu pomagali tako soigralci kot Muraši, kasneje pa so ga zavestnega oskrbeli reševalci.

Shabanhaxhaj se je v 17. minuti vnovič znašel ena na ena z vratarjem, tokrat proti Luki Bašu, a zapravil še drugo lepo priložnost za vodstvo Mure. V 18. minuti so prvič zapretili tudi domači, a je strel Madžida Šošića ukrotil Klemen Mihelak.

Radomljani so še naprej za svojo obrambno linijo puščali preveč prostora, po globinski podaji pa je v tretje Shabanhaxhaj v neposrednem obračunu s tekmečevim vratarjem le dosegel svoj šesti gol v prvenstvu.

Radomljani so imeli sicer žogo več v svojih nogah, a so črno-beli dobro preprečevali vse poti do gola, vodstvo pa bi morali povišati muraši, potem ko je bil v 44. minuti po izletu vratarja Baša v lepem položaju Amadej Maroša, a nastreljal le domačega branilca, ki je čuval prazna vrata.

Caio Da Cruz je na drugi strani v sodnikovem dodatku najprej poskušal z leve strani, a je za dober meter iz zahtevnega položaja zgrešil cilj, nato pa še z okoli 12 metrov, ko je z volejem meril previsoko.

V 58. minuti je previsoko po lepi akciji mlinarjev sprožil Šošić z okoli 16 metrov. Radomljani so nadaljevali s prevlado v posesti in v 70. minuti znova zapretili, a žoge tik pred vrati niso potisnili prek golove črte, potem ko je Mihelak strel z glavo rezervistu Darlyju N'Landuju obranil.

Radomlje so bile vse bolj nevarne, a strela z glavo Šošića v 73. in Tina Hrvoja v 84. nista ogrozila Mihelaka. Domači so v 90. minuti sicer zatresli mrežo, a je bil Nuhanović ob podaji v kazenski prostor v prepovedanem položaju.

V 92. minuti pa je obramba Mure vednare klonila, potem ko je po podaji N'Landuja Nuhanović z roba kazenskega prostora sijajno zadel v stičišče Mihelakove leve vratnice in prečke.

Nino Kukovec je imel le nekaj trenutkov kasneje celo priložnost za zmago domačih, a je iz zahtevnega kota zadel le stranski del mreže.


Prva liga Telemach, 14. krog:

Celje : Domžale  3:1 (1:0)
Vuklišević 21., Popović 74./11-m, Bajde 90.; Stuparević 66.

Koper : Bravo  1:1 (1:0)
Orazov 32.; Ivanšek 58.

Maribor : Rogaška  2:1 (1:1)
Repas 26., Castro 91.; Kregar 5.

Kalcer Radomlje : Mura  1:1 (0:1) 
Nuhanović 92.; Shabanhaxhaj 25.

Olimpija : Aluminij  0:0

Lestvica:
 1. Celje            13 10  2  1  31:11  32
 2. Koper            13  7  5  1  23:12  26
 3. Olimpija         13  7  3  3  28:19  24
 4. Bravo            13  6  3  4  20:18  21
 5. Maribor          13  6  2  5  20:15  20
 6. Mura             13  4  3  6  16:32  15
 7. Kalcer Radomlje  13  3  4  6  13:18  13
 8. Domžale          13  3  2  8  17:24  11
 9. Aluminij         13  3  2  8  15:22  11
10. Rogaška          13  2  2  9   8:29   8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice