Šport > Nogomet
216 ogledov

Olimpija v goste po prvo zmago v skupinskem delu

nogomet Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava Saša Despot
Olimpija na Ferske otoke po prvo konferenčno zmago.

Nogometaši Olimpije bodo v četrtek ob 18.45 igrali tretjo tekmo v konferenčni ligi. Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave bodo v skupini A gostovali na Ferskih otokih pri Klaksviku. Kot pravijo v taboru slovenskih prvakov, bodo iskali prvo zmago.

Ljubljančani bi morali biti v nesporni vlogi favorita po kakovosti, proračunu in vrednosti ekip, kjer ima Klaksvik po Transfermarktu 2,81 milijona evrov vreden kader, medtem ko je Olimpijina ekipa ocenjena na 13,4 milijona.

Toda Klaksvik je eno prijetnejših presenečenj te evropske sezone. Med drugim je doma igral neodločeno z Lillom v drugem krogu, v prvem krogu pa je izgubil v Bratislavi z 1:2. Evropsko zgodbo je začel pisati v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, kjer je s 3:0 izločil madžarski Ferencvaros, v drugem je po enajstmetrovkah premagal švedski Häcken, v tretjem pa je z 2:3 klonil proti Moldeju.

Nadaljeval je v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske lige, kjer ga je s 3:2 premagal Šerif Tiraspol, a se vseeno prebil v skupinski del konferenčne lige, kar je daleč največji uspeh tega kluba. Podobno velja za Olimpijo, ki prvič igra v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj.

Ljubljančane je na prvih dveh tekmah še vodil Portugalec Joao Henriques, pred dnevi pa ga je zamenjal Zoran Zeljković. Ta je prišel iz Kopra, kot pa je poudaril na predstavitveni novinarski konferenci, ga je poleg tega, da je otrok Olimpije, za selitev nazaj v Ljubljano zamikalo prav dejstvo, da bo klub vodil v evropski konkurenci.

nogomet Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri tem je izpostavil dejstvo, da bo morala ljubljanska zasedba kdaj odigrati tudi pragmatično, sicer pa zagovarja, kot je povedal, privlačen in napadalen nogomet. Na svoji prvi tekmi je v domačem prvenstvu zmagal v Domžalah z 2:0 in se tako na evropsko preizkušnjo odpravlja z dobro popotnico.

"Olimpija lahko marsikoga premaga, na žalost pa smo že videli, da se ob lahkomiselnosti hitro pripeti tudi obraten scenarij. V četrtek igramo proti kakovostnemu tekmecu, dvoboj bo potekal na umetni površini, kar pomeni, da se bo hitro treba prilagoditi. Verjamem, da smo sposobni doseči pozitiven rezultat, zato gremo na zmago," je pred tekmo dejal za Olimpijino spletno stran.

V ekipi nima večjih težav, kar zadeva poškodbe, tudi kaznovanih igralcev nima, tako da bo na stadionu v Torshavnu, ki sprejme 6500 ljudi (tekmo proti Lillu si je sicer ogledalo zgolj dobrih 2000 ljudi), razpolagal z vsemi orožji.

V skupini A ima po dveh krogih Slovan Bratislava, za katerega igra slovenski branilec Kenan Bajrić, polnih šest točk, Lille je pri štirih, Klaksvik pri eni, Olimpija pa je še brez točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.