Šport > Nogomet
278 ogledov

Prejel vpoklic v slovensko reprezentanco, zdaj ga je ustavila poškodba

Aljoša Matko Profimedia Aljoša Matko
Aljoša Matko zaradi poškodbe ob jesenski del prvenstva.

Slovenski nogometaš Aljoša Matko bo zaradi zloma stopalnice izpustil preostanek jesenskega dela državnega prvenstva, je na družbenih omrežjih sporočil njegov klub Celje.

Matko se je poškodoval na sobotni tekmi proti Bravu (2:1), ko je v 57. minuti začutil bolečino v desnem stopalu. Kasnejši pregledi so pokazali zlom stopalnice, po operaciji pa je jasno, da bo izpustil jesenski del prvenstva. Soigralcem se bo predvidoma priključil med pripravami za spomladanski del sezone, ki se bo začel februarja.

Triindvajsetletni napadalec je bil v tem delu sezone eden izmed ključnih mož vodilnega Celja, na desetih ligaških tekmah pa je dosegel šest golov in prispeval še štiri asistence. Šest nastopov je zbral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo ter dosegel dva gola.

Pred poškodbo je prejel tudi vpoklic v slovensko reprezentanco, za katero bi utegnil v oktobrskem ciklu tudi debitirati v slovenskem dresu. Za reprezentanco do 21 let je pred tem odigral 15 tekem in dosegel štiri gole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice