Šport > Nogomet
228 ogledov

Olimpija na domači zelenici le do točke

Marcel Ratnik Profimedia
Nogometaši Olimpije in Kalcerja Radomelj so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Olimpija je v Stožicah dobila šest od osmih prejšnjih dvobojev z Radomljami. Tokrat pa se je morala zadovoljiti le s točko. Čeprav so domači prevladovali v posesti, v napadu niso bili dovolj konkretni. V drugem polčasu so imeli več priložnosti za zmagoviti gol Radomljani, ki ostajajo predzadnji, Olimpija pa za vodilnim Celjem zaostaja šest točk.

Potem ko so gledalci v prvih dobrih desetih minutah videli vsega en strel na vrata, pa so gostitelji v 14. minuti povedli. Po prekinitvi in podaji z desne strani je na drugi vratnici do žoge prišel Marcel Ratnik in jo pospravil v mrežo za zgodnje vodstvo.

Radomljani so prvič nase opozorili v 21. minuti, ko je Matevž Vidovšek obranil strel Madžida Šošića, v 27. minuti je na drugi strani akcijo preslabo končal Mustafa Nukić, v 29. pa še Rui Pedro, pri njegovem strelu se je izkazal Luka Baš.

Radomljani so vse pogosteje pogledovali proti golu Olimpije in v 35. minuti tudi zadeli. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj, po pregledu posnetka pa odločitev spremenili, tako da je Šošić poskrbel za 1:1, kolikor je bil tudi izid polčasa.

V 50. minuti je po napaki Saarja Fadide do žoge prišel gostujoči napadalec Caio Cruz. Ta je od daleč poskusil ugnati Vidovška, ki je stekel daleč iz vrat, vendar je žoga za malo zgrešila cilj. Malo zatem so imeli Radomljani novo priložnost, a iztržili le kot.

Olimpija je nato imela terensko pobudo, a ni posebej ogrožala vrat gostov, zato pa je imel v 77. minuti Šošić novo lepo priložnost, vendar žogo poslal čez Vidovška in čez vrata. Malce pozneje je moral spet posredovati Vidovšek, a je pri tem trčil s Franjem Posavcem in moral iz igre.

V 84. minuti je Pedro Lucas zadel prečko radomeljskih vrat, v 96. minuti pa so imeli gosti še eno izjemno priložnost za zmagoviti gol, vendar se je z obrambo po strelu Posavca izkazal Denis Pintol.

Jubilej Domžalčanov

Domžalčani so prišli do svoje 200. domače zmage v slovenski prvoligaški konkurenci. Junak tekme proti Rogaški je bil branilec Nermin Hodžić, ki je dvakrat zadel mrežo gostov. Domžale so z zmago za tri točke pobegnile današnjemu tekmecu, ki zaseda zadnje mesto na lestvici.

Domžale so se že v osmi minuti za nekaj trenutkov veselile najstrožje kazni, ko je z roko igral kapetan Rogaške Rok Pirtovšek. Toda pregled posnetka je pokazal predhoden nedovoljeni položaj domače ekipe. To pa je bil praktično edini razburljiv dogodek v prve pol ure z izjemo akcije Domžal v 30. minuti, ko je sam proti Viceju Baždariću stekel Danijel Šturm, vendar preslabo zaključil, tako da je vratar Rogaške žogo ujel.

Po enem previsokem strelu na vsaki strani pa so Domžale v 42. minuti povedle. Šturm je najprej z roba kazenskega prostora nekoliko z leve strani močno sprožil in zadel prečko, od te se je žoga odbila do Hodžića, ki je nato v osrčju kazenskega prostora s "škarjicami" premagal Baždarića.

V 65. minuti pa je spet streljal Šturm, meril v okvir vrat, vendar je Baždarić dobro posredoval. Štiri minute pozneje pa se je spet veselil Hodžić. Ta je namreč z glavo unovčil podajo iz kota z leve strani za 2:0 in svoj drugi gol na tekmi.

Le malce zatem je Hodžić ključno posredoval še v obrambi po napadu Rogaške, v 72. minuti pa so gosti še oplazili prečko po strelu z glavo po kotu z desne strani.

Tekmo je dokončno odločil Jošt Pišek v 85. minuti, ko je izkoristil prostor na robu kazenskega prostora za nizek in natančen strel za 3:0.

Koper še naprej sledi Celju

Koprčani nadaljujejo niz brez poraza, to je bila sedma tekma zapovrstjo, na kateri niso izgubili. Tokrat so vpisali kar gladko zmago proti Aluminiju, ki je na Obalo prišel s popotnico dveh zmag v nizu. Toda izbranci Zorana Zeljkovića so praktično že po dobre pol ure naredili dovolj za novo zmago, s katero so najtesnejši zasledovalci vodilnih Celjanov (ti bodo morali jesenski del igrati brez svojega prvega strelca Aljoše Matka, ki si je v soboto zlomil stopalnico). 

Koprčani so hitro povedli, v tretji minuti je bil uspešen Timothe Nkada, ki je streljal z desne strani in z diagonalnim strelom ugnal mladega gostujočega vratarja Jana Petka.

Ta je moral v deveti minuti pobrati še eno žogo iz svoje mreže, za 2:0 je zadel Bede Osuji, ko je z glavo unovčil lepo podajo Luke Vešnerja Tičića z desne strani.

V 16. minuti Osuji ni bil dovolj natančen in žogo poslal malce čez gol, neuspešen pa je bil tudi deset minut pozneje, ko je bil sam pred Petkom, ki je dobro posredoval tudi v 34. minuti po novem poskusu Nkade.

Še v isti minuti pa je spet klonil, ko ga je z volejem z leve strani kazenskega prostora premagal še Franjo Prce. Kidričani v prvem delu niso bili nevarni.

So pa drugi polčas začeli nekoliko odločneje, v 57. minuti pa prišli do enajstmetrovke po prekršku Vešnerja Tičića nad Jovanovićem. V 59. minuti je z bele pike streljal Gašper Jovan in zanesljivo premagal Klemna Hvaliča, ki je tokrat dobil priložnost v koprskih vratih namesto Jana Koprivca.

V 64. minuti je imel Jovan priložnost še za zmanjšanje zaostanka, vendar je izgubil dvoboj ena na ena s Hvaličem. Takoj zatem je to kaznoval Osuji, ko je z nekaj sreče zadel iz bližine za 4:1.

V 76. minuti so Kidričani zadeli prečko z roba kazenskega prostora, v 93. minuti pa še enkrat zatresli mrežo iz bližine prek Sandra Jovanovića, a so sodniki po pregledu posnetka zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja.


Prva liga Telemach, 12. krog:

Celje : Bravo  2:1 (1:1)
Matko 1., Bobičanec 50./11-m; Stanković 44.

Maribor : Mura  3:1 (2:1)
Repas 30., Soudani 45.+1., Lorber 52.; Shabanhaxhaj 32.

Domžale : Rogaška  3:0 (1:0)
Hodžić 42., 69., Pišek 85.

Olimpija : Kalcer Radomlje  1:1 (1:1)
Ratnik 14.; Šošić 35.

Koper : Aluminij  4:1 (3:0)
Nkada 4., Osuji 9., 65., Prce 34.; Jovan 59./11-m

Lestvica:
 1. Celje            11  8  2  1  24:10 26
 2. Koper            11  7  3  1  20:9  24
 3. Olimpija         11  6  2  3  26:19 20
 4. Maribor          11  5  2  4  17:12 17
 5. Bravo            11  5  2  4  17:16 17
 6. Mura             11  4  1  6  13:29 13
 7. Domžale          11  3  2  6  16:19 11
 8. Aluminij         11  3  1  7  15:20 10
 9. Kalcer Radomlje  11  2  3  6  10:17  9
10. Rogaška          11  2  2  7   7:23  8
Komentarjev 1
  • radovednica 08:04 09.oktober 2023.

    Olimpija, Olimpija...a se že komu kolca po lanski sezoni? Menjava trenerja s tem portugalskim "bluzačem", ki je popolnoma nesposoben, je bila življenjska napaka. Kakšna svetovna sramota. Sedaj so že Radomlje problem, ki bi morale pasti za več kot 10 golov. ...prikaži več V Evropi s tem kadrom v najnižjem rangu tekmovanja nimate kaj iskati in nehajte delati sramoto. "Štorastemu" vratarju Vidovšku pa priporočamo igranje šaha, namesto nogometa.