Šport > Nogomet
282 ogledov

Celje in Olimpija do treh točk v gosteh

NK Celje twitter NK Celje
Nogometaši Rogaške so v 13. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Celju z 0:4 (0:3), Domžalčani pa z 0:2 (0:0) proti Olimpiji.

Vodilno Celje se je po odhodu Alberta Riere zdaj prvič predstavilo pod vodstvom Damirja Krznarja. Kljub temu da gostujoča ekipa dlje časa ne bo mogla računati na prvega strelca Aljošo Matka ter da je od 24. minute igrala z igralcem manj, pa je zanesljivo vpisala novo zmago proti zadnjeuvrščeni Rogaški. Junak tekme je bil Edmilson, ki je dosegel tri gole v prvem polčasu. Celje je prišlo do tretje zaporedne zmage, Rogaška pa do tretjega zaporednega poraza.

Celjani so odločneje začeli, med drugim je nenatančno meril Žan Karničnik, že v sedmi minuti pa so tudi povedli. Po podaji Nina Milića z leve strani je pred vrati sam ostal Edmilson, ki je z glavo brez težav zadel za 1:0.

Pozneje je bilo dogajanje mirnejše, v 22. minuti je s strelom poskusil Luka Bobičanec, vendar iztržil le kot, njegov soigralec Nino Kouter pa je v 24. minuti precej nespametno s prekrškom prekinil protinapad gostov ter si prislužil drugi rumeni in posledično rdeči karton.

V 28. minuti so prvič resneje nase opozorili tudi Slatinčani, ko so po kotu prišli do strela z glavo, vendar je Matjaž Rozman žogo odbil v nov kot. Po njem pa je zgrešil Žan Flis.

Minuto pozneje so gosti kljub igralcu manj podvojili prednost po napaki Žana Benedičiča na sredini igrišča. Najprej je z leve strani kazenskega prostora po podaji Jegorja Pruceva streljal Bobičanec, Vice Baždarić je žogo odbil, a le do Edmilsona, ki jo je brez težav poslal v prazno mrežo za 2:0.

V 42. minuti je z 18 metrov neuspešno streljal Benedičič pri Rogaški, pri Celju pa je ob koncu polčasa zaradi poškodbe moral iz igre Rozman, zamenjal ga je Metod Jurhar.

Zatem je še Julien Lamy poskrbel, da je imel Baždarić spet nekaj dela, ki ga je dobro opravil, a le malce zatem je Edmilson dosegel še tretji gol na tekmi in četrtega v sezoni, potem ko je iz bližine žogo z nekoliko sreče pospravil v mrežo ob poskusu odbijanja Roka Pirtovška na golovi črti.

Kmalu po začetku drugega dela so spet poskusili domači, a znova neuspešno. Pričakovano so imeli terensko pobudo, a jim ni uspelo priti do nevarne akcije, tudi Benedičičev strel v 68. minuti ni bil dovolj natančen.

Celjani so brez posebnih težav nadzorovali tekmo, ki ni ponudila veljko razburljivih trenutkov.

V 87. minuti je sicer Matic Marcius poskusil pri domačih, a tudi on preslabo iz bližine, tako kot na drugi strani Gregor Bajde, ki je izgubil dvoboj ena na ena z Baždarićem v 95. minuti. Je pa minuto pozneje končni izid postavil Lovro Bizjak, potem ko je zadel po protinapadu v praktično prazno mrežo.

Uspešen trenerski debi tudi na klopi Olimpije

Obračun zdravstveno načetih ekip iz ljubljanske kotline je pripadel favorizirani zeleno-beli zasedbi, ki je prav tako prvič zaigrala po prihodu novega stratega. Olimpija je v Domžale prišla s popotnico le ene zmage na zadnjih štirih tekmah, vendar je tokrat pokazala dovolj za nove tri točke. Domžale vsaj začasno ostajajo sedme.

Trenerja sta imela pred tekmo kar nekaj preglavic s sestavo ekipe, posebej domžalski strateg Dušan Kosić je moral znova improvizirati v obrambi, saj so vsi njegovi obrambni prvokategorniki poškodovani ali bolni.

Na drugi strani je nekaj zaradi poškodb, nekaj zaradi svojih zamisli v ekipo Olimpije zarezal njen novi trener Zoran Zeljković. Ta je pogrešal Davida Sualeheja, Agustina Doffa in Matevža Vidovška, le na klopi je bil tudi lažje poškodovani Timi Max Elšnik, v ekipi pa ni bilo Ivana Posavca in Pedra Lucasa.

A je njegova zasedba hitro zagrozila, v šesti in sedmi minuti sta poskusila Nemanja Motika in Admir Bristrić, vmes pa je skorajda svoja vrata zadel še Danijel Šturm. V 15. minuti je bil malce premalo natančen Saar Fadida.

V močnem dežju pa so tudi Domžalčani imeli nekaj nevarnih situacij, v 18. minuti je imel Šturm strel v bližini vrat, a je žogo poslal čez gol. Previsoko je meril tudi Fadida v 21. minuti s strelom z razdalje.

Osem minut pozneje je z dobrih 20 metrov poskusil še Rui Pedro, vendar bil tudi on malce premalo natančen. Olimpija je imela pozneje še kar nekaj strelov, ki pa so vrsti končali mimo vrat, v 43. minuti je na drugi strani Marcel Ratnik odločilno blokiral strel Šturma.

V 48. minuti je Olimpija povedla, ko je Motika podal Ruiju Pedru na vrh kazenskega prostora, ta pa je natančno meril v zgornji kot domžalskih vrat za 1:0 in svoj osmi gol sezone, s čimer je prvi strelec lige. V 56. minuti je Olimpija podvojila prednost, ko je Lukas Hempt zatresel lastno mrežo po podaji z desne strani.

V 73. minuti je Mustafa Nukić poskusil z lobom ukaniti Tratnika, a je premalo spodkopal žogo, malce zatem pa je Šturm krenil proti vratom Olimpije, vendar je spet odločilno posredoval Ratnik. Šturm je poskusil tudi v 80. minuti, vendar iztržil le kot. V 83. minuti je Redi Kasa z dobrih 20 metrov zadel prečko domžalskih vrat, kar je bila zadnja nevarnejša akcija tekme.
 

Prva liga Telemach, 13. krog:

Rogaška : Celje  0:4 (0:3)
Edmilson 7., 30., 45., Bizjak 96.

Domžale : Olimpija  0:2 (0:0)
Rui Pedro 48., Hempt 56./ag

Nedelja:
Bravo - Maribor
Aluminij - Kalcer Radomlje
Mura - Koper

Lestvica:
 1. Celje            12  9  2  1  28:10 29
 2. Koper            11  7  3  1  20:9  24
 3. Olimpija         11  6  2  3  26:19 20
 4. Maribor          11  5  2  4  17:12 17
 5. Bravo            11  5  2  4  17:16 17
 6. Mura             11  4  1  6  13:29 13
 7. Domžale          11  3  2  6  16:19 11
 8. Aluminij         11  3  1  7  15:20 10
 9. Kalcer Radomlje  11  2  3  6  10:17  9
10. Rogaška          12  2  2  8   7:27  8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice