Šport > Nogomet
1412 ogledov

Šok za vijoličaste, drugi Koper po preobratu do točke

Érico Castro twitter NK Maribor
Nogometaši Brava so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (0:0).

Potem ko je Maribor pod vodstvom Anteja Šimundže v prejšnjem krogu premagal Muro, je tokrat ostal praznih rok v Šiški, kjer je zasedba Aleša Anrola po dveh podajah prvega asistenta lige Matije Kavčiča ter golih Mateja Poplatnika in Matica Ivanška prišla do četrtega mesta na lestvici. Tam je zamenjala današnjega tekmeca. Slednji za vodilnim Celjem zaostaja že za 12 točk.

Ljubljančani, ki so imeli manj žogo v posesti, a več strelov, so tekmo začeli poletno, v prve pol ure so imeli sedem strelov, v 22. minuti pa je dotlej najlepšo priložnost zapravil Ivanšek, ko je streljal z glavo s šestih metrov, izkazal pa se je vratar vijoličastih Ažbe Jug.

Na drugi strani je Šimundža že v 28. minuti z igrišča povlekel Ignacia Guerrica in ga zamenjal z Itsukijem Urato. Prav ta je v 34. minuti podal z leve strani na oddaljeno vratnico, a je Štajercem uspelo iztržiti le kot. Tudi sicer je pri njihovih akcijah - ob sicer več kot 60-odstotni posesti žoge - velikokrat manjkala prava zadnja podaja.

Šimundža je ob polčasu v slačilnici pustil še Marcela Lorberja, so pa njegovi izbranci odločneje začeli drugih 45 minut, a je Jakoslav Stanković na drugi strani v 53. minuti sprožil prvi nevaren strel, po katerem pa je žoga končala v rokah Juga, tako kot na drugi strani v rokah Matije Orbanića po strelu z glavo Marka Božića.

V 56. minuti pa so domači povedli, po dolgi in natančni podaji Kavčiča (njegova že sedma asistenca sezone) je Poplatnik spretno streljal z glavo, žoga pa se je od vratnice odbila za Jugov hrbet. Poplatnik je dosegel svoj peti gol sezone.

Šimundža je spet hitro reagiral in v igro poslal še Josipa Iličića in Xhuliana Skuko. Prav omenjeni dvojec je izpeljal akcijo za izenačujoči zadetek. Skuka je namreč zadel v 68. minuti, potem ko je na bližnji vratnici ustrelil z glavo po Iličićevi podaji iz kota z desne strani.

V 82. minuti pa je vztrajna zasedba iz Šiške spet povedla, po novi - skupno osmi - Kavčičevi podaji je na oddaljeni vratnici visoko skočil Ivanšek in ugnal Juga za 2:1. Mariborčani so se v končnici tekme sicer trudili ogroziti Orbanića, a so domači po napaki Svena Šoštariča Kariča prišli do izjemne priložnosti, ko je bil Luka Kerin sam pred Jugom, a zadel le prečko.

Aluminij zdaj predzadnji

Potem ko so avgustovski dvoboj v Domžalah dobili Kidričani, so se jim Radomljani tokrat oddolžili za tisti poraz. Predvsem v prvem polčasu so izbranci Oliverja Bogatinova prevladovali in prišli do prednosti, v drugem polčasu pa so to še oplemenitili in slavili z 2:0. Radomljani so tako prekinili niz štirih tekem brez zmage, so pa podaljšali niz neporaženosti na tri tekme. S tem so današnjega tekmeca prehiteli za dve točki in skočili na sedmo mesto. Izbranci Roberta Pevnika pa so po novem deveti.

Radomljani so hitro povedli, ko je po dolgi diagonali Tin Hrvoj podal v sredino do Madžida Šošića, ta pa je nato matiral 17-letnega Jana Petka za svoj peti gol sezone. Gosti so bili še naprej nevarnejši, med drugim je v 14. minuti Andrej Pogačar s strelom z glavo zadel soigralca, ki mu je preprečil zadetek za 2:0.

Kidričanom nikakor ni uspelo pripraviti dobrega napada, medtem ko sta Dominik Prpić in Vicko Ševelj pri gostih poskusila s streloma od daleč, a bila nenatančna. Tudi sicer so Radomljani že v prvem polčasu prišli do dvomestnega števila strelov, medtem ko so Kidričani bili v tem pogledu precej anemični.

V 48. minuti so gosti podvojili prednost, ko je po izgubljeni žogi Kidričanov do nje prišel Caio Da Cruz, se sprehodil skozi razredčeno obrambo domačih in na koncu matiral še Petka. Pozneje so Radomljani dobro pazili na tekmece, ki so sicer imeli terensko pobudo, a niso bili nevarni. Gosti so tako bolj ali manj brez težav nadzorovali tekmo, sami celo še nekajkrat pogledali proti tekmečevim vratom, vendar se izid ni več spremenil, tudi po nekoliko previsokem poskusu Dejana Vokića v sodniškem dodatku.

Koper po preobratu do 2:2 in točke

Sobočani so bili na tekmi s precej priložnostmi blizu svoji prvi zmagi na domačem igrišču v tej sezoni, a v končnici tekme ostali brez nje. Koper, ki ga je prvič po odhodu Zorana Zeljkovića k Olimpiji vodil Safet Hadžić, je s pritiskom v zadnjem delu obračuna prišel do točke in s tem podaljšal niz neporaženosti na devet tekem. Koper je drugi s štirimi točkami zaostanka za Celjem, Mura ostaja šesta.

Potem ko uvodne minute niso ponudile pravega zaključka, je v deseti do strela v kazenskem prostoru prišel Amadej Maroša, vendar je preslabo streljal, da bi lahko premagal Klemna Hvaliča v koprskih vratih. A že v 11. minuti so črno-beli povedli, ko je po protinapadu zadel Žan Trontelj po lepi podaji v kazenski prostor Dardana Shabanhaxhaja.

Sobočani so bili še naprej konkretnejši, imeli še nekaj obetavnih napadov, Koprčani pa so prvič nevarno streljali v 26. minuti, ko je z razdalje streljal Ramazan Orazov, Klemen Mihelak pa je žogo odbil, tako kot malo pozneje še poskus z glavo Timotheja Nkade.

Vse odločnejši Koper, ki zaradi poškodbe še naprej pogreša razpoloženega Nika Omladiča, je v 34. minuti tudi zadel, vendar je bil pred strelom Franja Prceja Bede Osuji, ki je podaljšal žogo do Prceja, v prepovedanem položaju. V 45. minuti pa je imel Murin napadalec Maroša novo lepo priložnost za podvojitev prednosti, vendar je z dobrih desetih metrov zgrešil cilj.

Že v prvi minuti nadaljevanja pa so gostitelji povečali prednost, ko je Ahmed Ankrah v svojem kazenskem prostoru po slabi podaji Hvaliča izgubil žogo, do nje je prišel Maroša in zadel za 2:0. V 55. minuti bi lahko Mura prišla do novega zadetka, a je Michael Pavlović žogo odbil pred golovo črto.

V 62. minuti je na drugi strani Osuji meril čez gol, pet minut pozneje pa so Primorci unovčili pritisk, potem ko je Maks Barišić zadel z diagonalnim strelom z desne strani kazenskega prostora. Maroša je takoj zatem na drugi strani zadel le zunanji del mreže, Enej Jelenič pa je v 72. minuti žogo poslal v Mihelaka.

Koper je nadaljeval pritisk, iskal izenačujoči zadetek, od 85. minute pa igral z igralcem več po drugem rumenem kartonu Roka Jurišića, ki je nespametno brcnil žogo po sodnikovem pisku. To so Primorci takoj unovčili, Jelenič je streljal oziroma podal z desne strani, žoga pa je na koncu končala v mreži Mure za 2:2.
 

Prva liga Telemach, 13. krog:

Rogaška : Celje  0:4 (0:3)
Edmilson 7., 30., 45., Bizjak 96.

Domžale : Olimpija  0:2 (0:0)
Rui Pedro 48., Hempt 56./ag

Bravo : Maribor  2:1 (0:0)
Poplatnik 56., Ivanšek 82.; Skuka 68.

Aluminij : Kalcer Radomlje  0:2 (0:1)
Šošić 7., Da Cruz 47.

Mura : Koper  2:2 (1:0)
Trontelj 12., Maroša 46.; Barišić 67., Jelenič 86.

Lestvica:
 1. Celje            12  9  2  1  28:10 29
 2. Koper            12  7  4  1  22:11 25
 3. Olimpija         12  7  2  3  28:19 23
 4. Bravo            12  6  2  4  19:17 20
 5. Maribor          12  5  2  5  18:14 17
 6. Mura             12  4  2  6  15:31 14
 7. Kalcer Radomlje  12  3  3  6  12:17 12
 8. Domžale          12  3  2  7  16:21 11
 9. Aluminij         12  3  1  8  15:22 10
10. Rogaška          12  2  2  8   7:27  8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice