Šport > Nogomet
279 ogledov

Maribor po preobratu do zmage v gosteh

NK Maribor twitter NK Maribor
Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).

Mariborčani so drugič zapovrstjo zmagali v ligi, potem ko so tokrat v Domžalah slavili po preobratu, ki ga je z lepim zadetkom začel Marcel Lorber, sicer pa so gola dosegli z edinima streloma v okvir vrat. S skupno sedmo zmago so vsaj začasno skočili na četrto mesto. Obrambno še vedno precej zdesetkane Domžale pa so kljub dobremu odporu izgubile tretjič zapovrstjo in ostajajo osme.

Domžalčani so do vodstva prišli v 11. minuti. Takrat si je napako v obrambi privoščil Sven Šoštarič Karič, saj je slabo ustavil žogo, to pa mu je odvzel Mario Krstovski ter nato sam stekel proti vratom, na koncu pa matiral Ažbeta Juga.

Na začetku 17. minute so tudi Mariborčani prvič zagrozili, ko je Marko Božić žogo z leve strani kazenskega prostora poslal čez prečko. Malce zatem je El Hilel Soudani meril premalo natančno z glavo, tako kot Max Watson v 25. minuti.

Štiri minute pozneje je Soudani le za malenkost zgrešil s 15 metrov, pritisk Maribora pa se je obrestoval ob izteku 45. minute, ko je Marcel Lorber z dobrih 20 metrov žogo poslal pod prečko domžalskih vrat za 1:1.

Po dobri minuti drugega dela so vijoličasti povedli, potem ko je s 15 metrov z natančnim strelom zadel Soudani za 2:1. V 56. minuti so Štajerci znova zadeli, a iz prepovedanega položaja, malce zatem pa so tudi domači izpeljali dober protinapad, ki ga je s strelom končal Krstovski, izkazal pa se je Jug.

Je imel pa slednji nekaj sreče v 69. minuti, ko mu je žoga ušla iz naročja, česar pa domači niso izkoristili. Premalo natančen je bil Danijel Šturm minuto pozneje, nato pa še Krstvoski v 73. minuti.

Na drugi strani je zatem dvakrat zgrešil Josip Iličić, v 85. minuti pa je Matej Jug sprva dosodil enajstmetrovko za Maribor, a po pregledu posnetka svojo odločitev spremenil.

Mura celo do prve domače zmage

Mura je na domači zelenici z 1:0 premagala Aluminij. Soboška zasedba je po štirih točkovno skromnih krogih tako le vpisala zmago, obenem pa vpisala sploh prvo domačo zmago v sezoni. Aluminij, ki ni imel niti enega strela v okvir vrat, pa je doživel tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. 

Uvod tekme ni ponudil prav veliko razburljivih dogodkov, po slabe pol ure so domači sicer prišli do priložnosti, a še takrat je bil Kobie Morris v prepovedanem položaju. Vse do konca polčasa gledalci niso videli strela v okvir vrat, tudi Ben Cottrell je bil nenatančen ob izteku prvih 45 minut.

Sobočani so povedli v 53. minuti. Po kotu z desne strani je Amadej Maroša z glavo podaljšal žogo proti Filippu Tripiju, ta pa je iz bližine brez težav zadel za 1:0.

Gosti pa še naprej niso bili nevarni, šele v 73. minuti je spodoben strel z roba kazenskega prostora uspel Sandru Jovanoviću, a je bil tudi on premalo natančen.

Mura je bila znova aktivna v napadu v 81. minuti, ko je od daleč sprožil Matic Maruško, vendar Jan Petek ni imel težkega dela. Malce zatem je Aluminij prišel do kota po nevarnem strelu Jakova Katuše, vendar ga ni izkoristil, Artem Bilji pa je nov Aluminijev napad zapravil v 89. minuti s previsokim strelom z 20 metrov.

Že v sodnikovem dodatku je Bamba Susso preslabo streljal z glavo, Tin Matić pa je tik pred koncem celo zadel, a je bil globoko v prepovedanem položaju.

Koper prišel Bližje Celju

Koprčani so v Rogaški Slatini z 1:0 prišli do osme zmage v sezoni, s katero ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Obenem so niz neporaženosti podaljšali na enajst tekem. Na drugi strani je Rogaška, ki je bila enakovreden, na trenutke tudi boljši tekmec, vpisala peti zaporedni poraz in ostaja zadnja.

V uvodnih osmih minutah sta si obe ekipi priigrali po en nevarnejši zaključni strel, v 20. minuti pa je pri domačih prosti strel z 18 metov dobro izvedel Žan Benedičič, Jan Koprivec pa se je izkazal z obrambo.

Koprčani, ki so po 45 sekundah opravili prvo menjavo (mladega Luko Žavbija, ki je začel tekmo zaradi zahtevane kvote mladih domačih igralcev, je menjal Gabriel Groznica), so v 23. in 24. minuti imeli dve obetavni akciji, ki pa se nista uspešno končali.

Zato pa se je tista v 26. minuti, ko je po podaji Luke Vešnerja Tičića z desne strani s slabih desetih metrov zadel Enej Jelenič za 1:0. Pozneje se je dogajanje umirilo, kar zadeva priložnosti, Slatinčani so sicer ob koncu polčasa oblegali kazenski prostor Kopra, vendar Koprivca niso posebej ogrozili.

V 53. minuti so Primorci prišli do nove nevarne akcije, po strelu Franja Prceja po kotu je na golovi črti žogo odbil Nejc Gradišar. Na drugi strani je bil z glavo premalo natančen Oliver Kregar.

V 59. minuti je s 15 metrov pri Kopru poskusil Nardin Mulahusejnović, vendar je žoga zletela malo čez vrata, so pa spet tudi Slatinčani prišli do nekaj strelov, ki pa so bili preslabi, tudi tisti Alena Korošca v 75. minuti.

Domači so imeli v tem obdobju več od igre, bili konkretnejši, a ne dovolj za spremembo izida. V 85. minuti je domačim izenačenje z dobrim posredovanjem preprečil Mark Pabai, v sodniškem dodatku pa je še Rok Vodišek ustavil strel Timotheja Nkade.
 

Prva liga Telemach, 15. krog:

Rogaška : Koper  0:1 (0:1)
Jelenič 26.

Mura : Aluminij  1:0 (0:0)
Tripi 53.

Domžale : Maribor  1:2 (1:1)

Nedelja:
Bravo - Kalcer Radomlje
Celje - Olimpija

Lestvica:
 1. Celje            13 10  2  1  31:11  32
 2. Koper            14  8  5  1  24:12  29
 3. Olimpija         13  7  3  3  28:19  24
 4. Maribor          14  7  2  5  22:16  23
 5. Bravo            13  6  3  4  20:18  21
 6. Mura             14  5  3  6  17:32  18
 7. Kalcer Radomlje  13  3  4  6  13:18  13
 8. Domžale          14  3  2  9  18:26  11
 9. Aluminij         14  3  2  9  15:23  11
10. Rogaška          14  2  2 10   8:30   8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice