Šport > Nogomet
673 ogledov

Na prvi tekmi pomladi razočaranje za Olimpijo

Denis Pintol Profimedia
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Rogaške so se v 20. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

Ljubljančani, ki bodo spomladi igrali brez najboljšega strelca lige v jesenskem delu Ruija Pedra, ta je odšel v Turčijo, so za uvod v nogometno pomlad pozdravili zadnjeuvrščeno Rogaško. Tudi ta je dodobra spremenila ekipo, prav tako je prodala svojega najboljšega strelca Nejca Gradišarja, ki je za svoj novi klub zadel že tudi na prvi tekmi. 

A Rogaški se odhod Gradišarja ni posebej poznal, vse do zadnjih trenutkov so bili izbranci Oskarja Drobneta v igri za zmago, to pa jim je v izdihljajih tekme preprečil Marko Brest. Olimpija ostaja sicer trdno na drugem mestu, a z velikim zaostankom za Celjem, Rogaška pa je še vedno zadnja.

Slatinčani, ki so po vsega desetih sekundah 17-letnega Žana Lorberja v vratih zamenjali s povratnikom v slovensko ligo Ajdinom Mulalićem, so hitro povedli, po podaji Oliverja Kregarja iz kota z leve strani je lastno mrežo zatresel Ahmet Muhamedbegović. Že pred tem je imel priložnost novinec v napadu Rogaške Patrik Mijić, ki je nase opozarjal na pripravljalnih tekmah, še enkrat pa so gosti zagrozili v 13. minuti.

Zasedba Zorana Zeljkovića, ki je pred pomladjo dejal, da se ekipa zdaj že res dobro pozna in da ni izgovorov za to, da ne bi igrali tako, kot si želi, je prvič resneje opozorila nase v 23. minuti, ko je Raul Florucz z glavo žogo poslal čez vrata, takoj zatem pa so bili spet nevarni Slatinčani, a se izid ni spremenil.

Ta je ostal enak tudi po novih poskusih sicer za njene standarde precej blede Olimpije, ki je bila deležna tudi žvižgov s tribun, Rogaška pa je kazala zelo spodbudno predstavo in v 40. minuti znova zadela, ko je najprej streljal Alen Korošec z roba kazenskega prostora, nato pa je iz bližine zadel Mijić, ki je bil sicer na meji prepovedanega položaja, a je Var potrdil regularnost zadetka.

Zeljković je na začetku drugega polčasa reagiral in v igro poslal edino "pravo" okrepitev zimskega prestopnega roka Antonia Marina. V 53. minuti je Timi Max Elšnik poskusil z glavo, izkazal se je Mulalić, toda tudi Rogaška je nadaljevala obetavno, Mijić je še naprej opozarjal nase.

V 64. minuti je Toura Diaby zapravil novo lepo priložnost Rogaške, malce zatem je spet nevarno meril še Mijić, v 76. minuti pa je Korošec nespametno podrl Bresta, ki je preigraval na levi strani kazenskega prostora, in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Elšnik. Olimpija je zatem iskala pot do novega zadetka, a bila pri tem dokaj anemična, jo je pa v 92. minuti "rešil" Brest z izenačujočim golom.

Domžale - Bravo Kostel 1:3 (0:2)

Domžalčani in Šiškarji pozimi niso veliko trgovali, posebej ekipa Dušana Kosića je ostala bolj ali manj enaka kot jeseni, med vratnici se je sicer vrnil Lovro Štubljar, prišel je tudi mladi Edvin Krupić, medtem ko je Bravo, presenečenje jesenskega dela, pripeljal predvsem preizkušena Jana Gorenca in Milana Tučića. Ljubljančani so bili tokrat boljši tekmec, bili učinkoviti, dva gola je prispeval Matej Poplatnik. Bravo tako še naprej ostaja v resnem boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, Domžale pa ostajajo sedme.

Uvod obračuna je minil brez pravih priložnosti, šele v 26. minuti so gledalci videli prvo nevarno akcijo in hkrati tudi prvi zadetek. Matic Ivanšek je pobegnil po desni strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer se je znašel Poplatnik, Bravov napadalec pa je nato rutinirano končal akcijo za 1:0 in svoj osmi gol sezone.

Jakoslav Stanković je v 31. minuti podvojil prednost gostov. Zadel je z dobrih desetih metrov z leve strani kazenskega prostora, ko je prišel do strela ob Joštu Pišku. Domžale, ki so bile sicer enakovreden tekmec, v prvem polčasu niso bili nevarni, Matija Orbanić ni imel praktično nobenega dela.

Zato pa je Bravov vratar moral posredovati v 54. minuti po strelu Piška. Toda Domžale pozneje spet niso bile posebej nevarne, na drugi strani pa je Bravo v 64. minuti prišel do enajstmetrovke po igranju z roko Lukasa Hempta. Z bele pike je bil natančen Poplatnik in tako že precej pred koncem potrdil zmagovalca obračuna.

V 85. minuti je Pišek dosegel častni zadetek za Domžale, potem ko je po podaji Nicka Perca zadel z roba kazenskega prostora.

Koper - Kalcer Radomlje 0:1 (0:0)

Novi trener Kopra Aleksandar Radosavljević je po dobrem pripravljalnem obdobju s svojo ekipo pričakoval zmago, a v izdihljajih ostal praznih rok. Enakovredno tekmo je odločil Gaber Dobrovoljc v sodniškem dodatku. Četrtouvrščeni Koprčani, ki so tokrat premalo pokazali v napadu, so na lestvici predse spustili Bravo, v nedeljo jih lahko prehitijo še Mariborčani. Radomlje so osme.

Koprska zasedba je doživela kar nekaj sprememb, Wisdom Sule, Kevin Čustović, Tim Kruljac, Karlo Bručić, Deni Jurić, Petar Petriško, Fran Tomek, Ahmed Sidibe in Tino Blaž Lauš so novinci, od vidnejših nogometašev pa so odšli Maks Barišić, Luka Kambič, Ramazan Orazov in Nardin Mulahusejnović. 

Na drugi strani so Radomlje v zimskem prestopnem roku pripeljale Dobrovoljca, Mosesa Zambranga Barnabasa, Nemanjo Gavrića in Vida Kodermana, tokrat pa so pogrešale kaznovanega Dejana Vokića.

Uvod tekme sicedr ni ponudil posebnega razburjenja, so pa počasi predvsem Koprčani, ki so imeli več žogo v posesti, začeli prihajati do strelov, a so bili ti praviloma premalo natančni. V 30. minuti so imeli domači dotlej najlepšo priložnost, ko je Lauš streljal iz bližine, Emil Velić pa se je izkazal.

Takoj po začetku drugega polčasa je do strela prišel Timothee Nkada, a je bil le malce premalo natančen z diagonalnim strelom rahlo z desne strani, a tudi to ni posebej prebudilo napadalne žilice ene ali druge ekipe.

V 56. minuti pa je nato prišel do strela Madžid Šošić, vendar je bil koprski vratar Jan Koprivec na mestu, slednji pa je dvoboj z radomeljskim napadalcem dobil še dve minuti pozneje.

Koprčani so imeli terensko pobudo, toda proti obrambno postavljenim tekmecem si niso priigrali posebej nevarne akcije, Luka Vešner Tičić je v 84. minuti sicer prišel do priložnosti, a se tudi takrat izid ni spremenil.

Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez golov, pa je v 92. minuti ekipa Oliverja Bogatinova prišla do zmage. Po kotu z leve strani je streljal Moses Barnabas, žogo pa je v mrežo preusmeril Gaber Dobrovoljc.
 

Prva liga Telemach, 20. krog:

Olimpija : Rogaška  2:2 (0:2)
Elšnik 77./11-m, Brest 92.; Muhamedbegović 4./ag, Mijić 40.

Domžale : Bravo  1:3 (0:2)
Pišek 85.; Poplatnik 26., 64./11-m, Stanković 31.

Koper : Kalcer Radomlje  0:1 (0:0)
Dobrovoljc 92.

Nedelja:
Celje - Mura
Maribor - Aluminij

Lestvica:
 1. Celje            19 15  2  2  43:13  47
 2. Olimpija         20 11  5  4  40:27  38
 3. Bravo            20  9  5  6  30:27  32
 4. Koper            20  8  6  6  31:26  30
 5. Maribor          19  8  5  6  30:23  29
 6. Mura             19  7  4  8  21:27  25
 7. Domžale          20  7  2 11  30:31  23
 8. Kalcer Radomlje  20  5  5 10  19:32  20
 9. Aluminij         19  5  3 11  21:34  18
10. Rogaška          20  3  3 14  17:42  12
Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:26 10.februar 2024.

    Pričakovano in na koncu se bo morala Olimpija še hudičevo potruditi, če bo želela obraniti 2. mesto, ne preprečila Celjanom pohod na drugi naslov državnih prvakov!

Sorodne novice