Šport > Nogomet
430 ogledov

Celje okrepil nekdanji as Newcastla in reprezentant

Rolando Aarons Epa
Rolando Aarons je novi član Celja.

Vodilna ekipa slovenskega nogometnega prvenstva Celje je sporočila, da se je za sodelovanje dogovorila z Jamajčanom Rolandom Aaronsom. Osemindvajsetletni krilni napadalec je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. V klub prihaja kot prost igralec.

Aarons je rojen v Kingstonu. Kot mlad nogometaš se je preselil v Anglijo, kjer se je pridružil akademiji Newcastla. Po uspešnem prebijanju skozi mlajše selekcije je debi v premier league dočakal v 1. krogu sezone 2014/15, ko je vstopil na tekmi proti Manchester Cityju.

Rolando Aarons | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoj prvi premierligaški zadetek je zabil Crystal Palacu, medtem ko je bil v sezoni 2014/15 junak pokalne zmage nad Manchester Cityjem, ko je zabil enega izmed dveh zadetkov ob presenetljivi zmagi srak. Skupno je za Newcastle zbral 27 nastopov in 4 zadetke v vseh tekmovanjih. 

V sezoni 2017/18 je s statusom posojenega nogometaša igral za Verono, sezono kasneje pa za Slovan Liberec in Sheffield Wednesday. Tudi sezona 2019/20 je prinesla dve posoji (Wycombe, Motherwell), nato pa je sledil prestop v drugoligaša Huddersfield. Za klub iz osrčja Anglije je odigral 11 tekem, v lanski sezoni pa znova branil barve Motherwella.

Aarons je zbral tudi pet nastopov za reprezentanco Anglije do 20 let, pa tudi dva za člansko izbrano vrsto Jamajke, katere član je bil v lanski ligi narodov Concacafa (krovne nogometne zveze Srednje in Severne Amerike). V preteklosti se ga je zaradi stila igre in narodnosti primerjalo z zvezdnikom Chelseaja Raheemom Sterlingom, ki je prav tako jamajških korenin.

"Vesel sem, da sem po prestani preizkusni dobi dobil priložnost, da postanem del Celja. Ekipa je zelo kakovostna, želim ji dodati vse, kar premorem," je ob prestopu za klubsko spletno stran med drugim dejal Aarons.

 

Petriško po poti rojaka Tomeka, Skuka zapušča Maribor

Potem ko se je slovenskemu nogometnemu prvoligašu Kopru, ta čas tretjemu klubu državnega prvenstva, pridružil Hrvat Fran Tomek, so kanarčki danes objavili, da so sklenili sodelovanje še z njegovim rojakom Petrom Petriškom. Enaindvajsetletni krilni napadalec, produkt nogometne šole Lokomotive, ki je nazadnje igral za hrvaškega drugoligaša Dubravo, je podpisal dveletno pogodbo.

Pri obalnem klubu je Petar Petriško drugi novinec v zimskem prestopnem roku po Tomeku, v današnjih popoldanskih urah pa so sporočili ime še tretje okrepitve. To je 21-letni Francoz Ahmed Franck Sidibe, ki je nazadnje igral za za rezervno ekipo francoskega velikana Saint-Etienna. Obrambno naravnani igralec sredine igrišča je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Medtem pa so iz vijoličastega tabora sporočili, da bo 25-letni albanski napadalec Xhuliano Skuka, ki je pri ta čas četrtemu klubu slovenskega prvenstva igral kot posojen nogometaš, kariero nadaljeval pri domačem moštvu Partizanija. Albanski reprezentant je v dresu Maribora odigral 18 tekem (618 minut) in prispeval dva zadetka ter asistenco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marialorca 17:12 08.januar 2024.

    On AS NCU pa direkt v CELE? Zakaj ne v Villa, Arsenal, L*pool ali City in MUN. :D Zakaj ne v PSG ali v Al Nassr? Morda pa ni zvezda. Je vsaj zvezdni prah?

Sorodne novice