Šport > Nogomet
1067 ogledov

Na tekmi v Murski Soboti ob eksploziji poškodovan tudi otrok

Ante Šimundža Viole Fazanerija sobotainfo.com/Jure Banfi
Zdravniško pomoč je moral poiskati tudi otrok.

Pri PU Murska sobota nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanja dejanskega stanja kršitev na prvoligaški tekmi med domačo Muro in Mariborom. Ta je bila v drugem polčasu prekinjena zaradi odvrženega eksplozivnega telesa. 

"Zaradi poškodbe na nogometni tekmi 18.2.2024 v Murski Soboti je zdravniško pomoč iskal tudi otrok – pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan. Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih 7 oseb, poleg otroka še 5 igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (2 predvidoma huje in 4 lažje telesno poškodovani). Zaradi poškodb policisti zbiramo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1," so sporočili s Policijske Uprave Murska Sobota.

Po incidentu je zaradi različnih težav, ki so bile posledice eksplozije, pomoč v murskosoboški bolnišnici sicer poiskalo pet nogometašev - Niko Kasalo, ki je noč preživel na opazovanju v bolnišnici, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš in Luka Turudija - ter kondicijski trener Gal Ribič. 

"Policisti obravnavamo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1, kjer je bila poškodovana oprema na stadionu in parkiran osebni avtomobil. Obravnavali smo še dve kršitvi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in ti kršitve Zakona o javnih zbiranjih (2x zasežena pirotehnična sredstva in 1x kršitve organizatorja). Po tekmi smo policisti obravnavali eno kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru," so še v sporočilu za javnost zapisali pri PU Murska Sobota.

Obsodbe dogodka sicer prihajajo iz več strani. Dogodek so tako med drugim že obžalovali in ga obsodili tako v nogometnem klubu Maribor in Nogometni zvezi Slovenije, mariborski župan Saša Arsenovič pa se je v imenu mesta opravičil poškodovanim.

Tudi premier Robert Golob je izrazil ogorčenje in obsodil dogajanje na tekmi. "Huliganstvo in nasilje nimata kaj iskati v športu," je dejal premier in izrazil svojo skrb in željo po čim prejšnjem okrevanju vseh poškodovanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.