Neustavljivi Zlatan odločil derbi, izjemen preobrat Interja

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Apeninskem polotoku se je v nedeljo odvilo sedem dvobojev 8. kola elitne Serie A.
Oglej si celoten članek

Derbi kola je bil odigran na stadionu San Paolo v Neaplju, kjer je AC Milan z zmago nad Napolijem (1:3) ostal na vrhu lestvice.

Ključni mož za zmago gostov je bil Zlatan Ibrahimović. V prvem polčasu je lepo zadel z glavo po podaji Thea Hernándeza, na začetku nadalejvanja pa s kolenom zabil po asistenci Anteja Rebića.

Domači so znižali z golom Driesa Mertensa, toda takoj zatem je bil po drugem rumenem kartonu izključen Tiémoué Bakayoko. Milan je tako zdržal za popoln izkupiček, ki ga je v 95. minuti po lepi samostojni akciji potrdil Jens Hauge.

Pravi Balkanec Ibrahimović delil fotografijo iz otroštva: "Balkanske korenine"

Foto: Epa Samir Handanović Inter

Milanov mestni tekmec Inter je s Samirjem Handanovićem v vratih gostil letos skromni Torino in po velikem preobratu prišel do zmage (4:2).

Gostje iz Piemonta so povedli v končnici prvega dela po natančnem strelu Simoneja Zaze, prednost pa podvojili po enajstmetrovki Cristiana Ansaldija v 62. minuti.

Nato pa se je začel Interjev preporod. V razmaku treh minut sta zadela Alexis Sánchez in Romelu Lukaku, slednji je nato realiziral še najstrožjo kazen, končni rezlutat pa je v 90. minuti postavil Lautaro Martínez.

Velika želja Italijani razkrili, v katerem klubu bo Handanović končal športno pot

AS Roma je doma s tremi zadetki v prvem polčasu ugnala Parmo (3:0). Pri Rimljanih je mladi slovenski branilec Amir Feratović sedel na klopi, Jasmin Kurtić je za goste igral od 63. minute.

Boleč poraz v boju za obstanek je proti Udineseju doživela Genoa (1:0), za katero je Miha Zajc igral od 68. minute. Nik Prelec je za Sampdorio obsedel na klopi ob porazu proti Bologni (1:2).

Fiorentina je doma presenetljivo klonila proti Beneventu (0:1), Sassuolo pa je dobro formo potrdil s triumfom pri Hellas Veroni (0:2).

Selektor: "Kurtić je zelo vesel, ker je na lestvici strelcev prehitel Rudonjo"

V soboto je Juventus z dvema goloma Cristiana Ronalda premagal Cagliari (2:0), Lazio je pričakovano nadigral Crotone (0:2), Atalanta pa je iztržila remi pri La Spezii (0:0). Josip Iličić je za moštvo iz Bergama igral do 84. minute.

Serie A, 8. kolo:

Napoli - AC Milan 1:3 (0:1)
Inter - Torino 4:2 (0:1)
AS Roma - Parma 3:0 (3:0)
Udinese - Genoa 1:0 (1:0)
Sampdoria - Bologna 1:2 (1:1)
Hellas Verona - Sassuolo 0:2 (0:1)
Fiorentina - Benevento 0:1 (0:0)
Crotone - Lazio 0:2 (0:1)
La Spezia - Atalanta 0:0 (0:0)
Juventus - Cagliari 2:0 (2:0)

LESTVICA:
1. AC Milan 20
2. Sassuolo 18
3. AS Roma 17
4. Juventus 16
5. Inter 15
6. Napoli 14
7. Atalanta 14
...
17. Parma 6
18. Torino 5
19. Genoa 5
20. Crotone 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.