Neverjetno, kaj sta ustvarila! Ta spomin na Kobeja je viden le iz zraka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Umetniško delo para iz Kalifornije bo vidno le dva dni.
Oglej si celoten članek

Oboževalci s celotnega sveta koristijo svoje sposobnosti in kreativnost, da bi izkazali spoštovanje do tragično preminule športne legende, Kobeja Bryanta. Svet je tako prepoln umetniških del, ki so posvečena priljubljenemu košarkarju, in nekatera so resnično neverjetna.

Veličasten poklon Lakersi poraženi ob ganljivem slovesu od Kobeja Bryanta

Tako se spomenik napravljen v parku mesteca Pleasanton vidi samo iz zraka. Avtorja sta zakonca Kelli Pearson in Pete Davis iz Kalifornije, ki sta na travi napravila sliko Kobeja Bryanta, širine 35 metrov ter dolžine 28 metrov.

Foto: Twitter Kobe Bryant

"Obraz je nastal s kombinacijo dveh različnih fotografij, vrat s pomočjo drugih dveh, enako pa velja tudi za telo. Uspešno smo dokončali naše umetniško delo. Želeli smo prikazati Kobeja z njegovim prepoznavnim nasmehom ter v športni opremi," je svojo mojstrovino pojasnila Kelli Pearson.

Sliko sestavljeno iz teh fotografij je nato prebral računalnik kosilnice za travo, s katero je opravljal Davis. Zahvaljujoč GPS-u ter digitalni obdelavi podatkov je nato kosilnica s pihanjem nežno zvijala travo, da bi se ustvaril temni in svetli kontrast.

"Tragedija je bila pravi šok. Bil je sijana oseba, družinski človek ter neverjeten športnik. Imamo vso to tehnologijo, ki nam omogoča, da pokažemo, kako ga cenimo," je bila čustvena Peasonova, medtem ko je Davis dodal:

"Smo nemočni, ničesar ne moremo narediti po tako veliki tragediji. Slika na travi predstavlja celotno našo skupnost, ki žaluje zaradi Bryantove smrti."

Spominska slika na travi v čast Bryanta naj bi trajala približno dva dni, nato pa naj bi že toliko izgubila svoj izgled, da bodo travo vrnili v naravni položaj.

Bolno! Norčuje se iz Kobeja: "Lep pozdrav heroju, ki je pozabil natočiti gorivo!" Magazin Najbolj ganljiva zgodba povezana s Kobejem Bryantom Kobe Lastnik helikopterja ni imel dovoljenja za takšen let Video Video: Posnel Kobejev helikopter, nekaj minut pozneje so bili vsi mrtvi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.