Norvežan tako besen na Laniška, da je skoval maščevanje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norveški smučarski skakalec se je želel po finalnem skoku na ekipni tekmi v Planici maščevati Anžetu Lanišku.
Oglej si celoten članek

Norveškega skakalca Halvorja Egnerja Graneruda je na ekipni tekmi SP v Planici, kjer je slovenska reprezentanca osvojila zgodovinsko zlato medaljo, zmotila poteza Anžeta Laniška, zato se je odločil, da se mu bo poskušal oddolžiti.

Svojo namero je v drugi seriji tudi uresničil in priznal, da njegova reakcija po finalnem skoku ni bila naključna, temveč neposreden odgovor na to, kar je ob koncu prve serije v izteku Bloudkove velikanke počel slovenski as.

Lanišek, ki je kot četrti skakalec sklenil slovenske nastope v obeh serijah, je v prvi seriji skočil 138 metrov in s tem potrdil odlično izhodišče orlov. Ti so bili po zaslugi izjemnega Timija Zajca na vrhu že po nastopih treh skakalcev.

Lanišek se je odličnega skoka veselil kot zmage. Z roko je zadovoljno udaril ob oglasni pano, spodbujal evforijo na tribunah in smuči zmagoslavno dvignil v zrak, kar je izzvalo val navdušenja. Njegovim reprezentančnim kolegom je šlo ob tem kar pošteno na smeh, zabavala pa sta se tudi komentatorja prenosa na slovenski nacionalni televiziji.

Foto: Epa Anže Lanišek Foto: Print Screen Foto: Print Screen

Granerudu se je takšno početje zdelo neprimerno, saj je bila tekma takrat še povsem neodločena. "Čakal sem na vrhu in razmišljal, ali je morda Riiber (Jarl Magnus, op. a.) v izteku skakalnice? Prezgodaj je bilo za takšno veselje, saj so bili na vrhu še trije skakalci v prvi seriji," je potožil Granerud.

Njegov komentar o Riiberju se nanaša na rojaka Jarla Magnusa Riiberja, ki je bil tako dominanten na zadnji tekmi nordijskih kombinatorcev, da se je med tekaškim delom tekmovanja ustavil in pogledal okoli sebe, kam so se "izgubili" vsi konkurenti.

Granerud je na svoj račun prišel v drugi seriji. Po finalnem skoku, s katerim je Norveški zagotovil najmanj srebrno medaljo, je v izteku skakalnice mahal z iztegnjenim kazalcem in s tem vršil pritisk na Laniška.

"100-odstotno so bile to miselne igrice. Moral sem malce pobrskati po svoji vreči trikov. Predvsem sem si želel, da bi trajalo, on pa bi v tem času izvedel, da sem dobro skočil," je priznal Norvežan, ki pa Slovencu ni prišel do živega.

Foto: Print Screen Foto: Print Screen

Lanišek je norveškim novinarjem povedal, da po prvem skoku ni ravnal preračunljivo. "Žal mi je, če sem ga zmotil, toda vse moje frustracije so prišle na plano. Mislim, da se dobro razumeva. Upam, da tudi on čuti tako," je povedal svetovni prvak.

Odzivi Peter Prevc: Ko kavčarji ... Fotogalerija Slovenija celo četrta po osvojenih kolajnah Težko verjamejo Norvežanom ne gre v račun: "Tega v Sloveniji nismo vajeni" Upravičil zaupanje Neopevani slovenski junak: "Tu je šlo zgolj za trenerjevo milost!" Kako dalje? Vodja slovenskih skokov: "Od tega dela ekipe smo seveda pričakovali več"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:00 7. Marec 2023.

    Novinarji, vedno večje neumnosti pišete.

  • 15:22 6. Marec 2023.

    Dejansko sem sem sr najptej vprašal, potem pa povezal Granerudovo predstavo s predstavo Laniška pred tem. Mislim, da je obema …

  • 11:32 6. Marec 2023.

    Celo za tukajšnje razmere izredno bebav članek..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.