Norvežani ob pogledu na tribune v Planici: "Šokantno"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zgodovinska tekma na SP v Planici se je odvila pred pretežno praznimi tribunami.
Oglej si celoten članek

Norveška reprezentanca je v nedeljo prepričljivo osvojila zlato medaljo na prvi mešani tekmi v nordijski kombinaciji v zgodovini svetovnih prvenstev. Srebra so se veselili Nemci, brona pa Avstrijci.

Slovenska četverica v postavi Gašper Brecl, Ema Volavšek, Silva Verbič in Matic Garbajs je zasedla osmo ozirona zadnje mesto med vsemi udeleženkami tega premiernega tekmovanja, ki so ga zaznamovale prazne tribune.

Naveličan sem tega! V slovenskem taboru nezadovoljni: "Jutri jim bom jaz prišel pihat na senzorje!"

"To je šokantno," je odsotnost navijačev komentiral direktor norveških kombinatorcev Ivar Stuan, medtem ko je dobitnik zlatega odličja Jens Luras Oftebro dodal: "Želel bi si malo več vzpodbude. Morda se bo v nadaljevanju prvenstva to spremenilo na bolje. Upamo, da se bo."

Foto: Epa

Ker je Planica, kjer vsako leto poteka zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih, tradicionalno eden najbolj obiskanih športnih dogodkov v Sloveniji, je pogled na tribune presenetil tudi Oftebrovega reprezentančnega kolega Jarla Magnusa Riiberja.

"Po pravici povedano sem imel nekoliko višja pričakovanja, kar zadeva gledalce na tem prvenstvu. Nenazadnje smo tukaj videli že veliko razprodanih tekem v smučarskih skokih. Pogovarjal sem se z nekaterimi Slovenci, Planica je zanje kot nekakšen nacionalni praznik," je povedal.

Planica Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..."

Po mnenju Stuana organizatorjem tokratnega športnega spektakla v Planici ni uspelo privabiti zadostnega števila tujih navijačev. 

"Malo smo razočarani," je povedal in dodal, da niti tekme smučarskih skokov niso privabile toliko ljudi, kot je bilo sicer pričakovati.

"Mislim, da je biatlonska zveza v tem pogledu ravnala bolj preudarno, medtem ko Fis ostaja v stranski vlogi. Še vedno menim, da se preslabo in prepočasi prilagajamo spremembam, ki so posledica časa, v katerem živimo," je sklenil Stuan.

Razodetje? "Slovenci lahko jokajo, kolikor jih je volja, sami so si krivi" Nič kaj množično Katastrofa v Planici, prazni tudi blejski hoteli

Foto: Profimedia prazna tribuna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 16:51 27. Februar 2023.

    Kazen za pohlep ...

  • 16:46 27. Februar 2023.

    sem že enkrat povedal , pa ne bo odveč še enkrat. letos ima kr.gora tolk poln urnik, da je pravo …

  • 16:39 27. Februar 2023.

    glede na to da vsak prostovoljec je dobil eno (menda celo 2 karti) zastonj me zanima po kolk se na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.