Norvežanka bi najraje pobegnila iz Planice: "Zgodilo se je točno to ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Elitna norveška smučarska skakalka bi zaradi slabega psihičnega stanja najraje čim prej zapustila prizorišče tekmovanj v Planici.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska skakalka Silje Opseth se na prizorišču nordijskega SP v Planici sooča z neprijetnimi občutki psihične napetosti, zaradi česar se poigrava z idejo, da bi po koncu spektakla v dolini pod Poncami končala letošnjo sezono.

Trenutno sedmouvrščena skakalka v svetovnem pokalu si je pred začetkom prvenstva v Planici privoščila krajši premor, vendar se njeno stanje ni bistveno izboljšalo, z vrnitvijo na skakalnice pa se je vse skupaj samo še poslabšalo.

Norvežanka je trenutno v fazi priprav na zadnjo posamično tekmo na veliki napravi, kar bo šele njen prvi uradni nastop na 43. nordijskem svetovnem prvenstvu.

"Ni mi všeč!" O žiriji: "Delajo določene razlike! Meni tega niso ugodili, Norvežanu so!"

Tekmovalka je v pogovoru za NRK razkrila, da jo zaradi slabše forme preganjajo občutki manjvrednosti, kar ima v kombinaciji z njenim perfekcionizmom izrazito negativen vpliv na njeno psihološko pripravljenost.

"Občutkek imam, da sem nivčredna, ker so moji rezultati slabi," je priznala 23-letnica, ki ji dodatne preglavice povzroča tudi pomanjkanje spanca. "Želim si, da bi lahko pritisnila na stikalo in se tako končno malo sprostila. Glava mi bega na vse strani in odkar sem prispela sem, sem komaj uspela zatisniti oči."

Njene težave so se začele kopičiti med januarskimi tekmami na Japonskem, kmalu zatem pa se je za kratek čas poslovila od tekmovanj. "Želela sem skrajšati sezono. Vsaj desettisočkrat sem si zastavila vprašanje, kaj sploh počnem tukaj. Zgodilo se je točno to, česar sem se bala pred tremi tedni."

"Ne znam se spodbuditi, še posebej ko mi ne gre po načrtu. Znam pa se zelo dobro kritizirati. Jaz sem svoj najhušji sovražnik, ker želim vse narediti popolno do zadnjega detajla."

Planica Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..."

Povedala je še, da težko skriva svoja čustva, kar vpliva tudi na razpoloženje znotraj reprezentance. V teh težkih trenutkih bi se najraje zaprla v svoj svet, čeprav se zaveda, da bi bilo o težavah bolje spregovoriti na glas. "Naučiti se moram sprejemati svoje misli in ne delovati v nasprotju z njimi. V zadnjih dneh so mi neštetokrat povedali, da nekaj veljam in da sem pomemben člen ekipe."

Da bo vse skupaj še bolj frustrirajoče, je njeno fizično počutje več kot zadovoljivo. "Moje telo je pripravljeno, samo glava ne dela prav. Prepričana sem, da je to samo prehodno obdobje. Verjamem, da bom našla rešitev," še meni mlada skakalka.

SP 2023 Pester tekmovalni program v Planici Razodetje? "Slovenci lahko jokajo, kolikor jih je volja, sami so si krivi"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.