Nova razkritja v primeru tragične smrti argentinskega nogometaša

Foto: Epa
Foto: Epa
Britanske oblasti še naprej preiskujejo okoliščine januarske letalske nesreče.
Oglej si celoten članek

Letalska nesreča ter nato iskanje ponesrečenega Argentinca Emiliana Sale in njegovega pilota Davida Ibbotsona sta za nekaj tednov okupirala svetovno javnost.

Argentina v solzah Umrl oče tragično preminulega nogometaša

V medijih so se znašle številne podrobnosti usodnega leta, nogometni svet pa je žaloval za umrlim igralcem, ki je tik pred smrtjo iz Nantesa prestopil v Cardiff City.

Družina Sala je po Emilianovi smrti doživljala pravo kalvarijo, v javnosti pa so se pojavili namigi, da je bil napadalec umorjen.

Obtožbe Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!"

Otoški organi pregona še vedno preiskujejo nesrečo, v torek so v povezavi z dogodkom priprli štiriinšestdesetletnega Davida Hendersona.

Gre za pilota, ki je bil sprva predviden za pilotiranje strmoglavljenega letala Piper Malibu PA-46. Hendersona je nato iz neznanih razlogov nadomestil Ibbotson, čigar trupla še niso našli.

Foto: Profimedia Emiliano Sala

"Po preiskovanju smo priprli štiriinšestdesetletnika iz Severnega Yorkshira zaradi suma uboja zaradi nezakonitih postopkov. Moramo preveriti, ali obstajajo dokazi o domnevnih nezakonitih postopkih," je za The Sun dejal Simon Huxter, predstavnik policije iz Dorseta.

Po pisanju Suna je bil Henderson v sredo že izpuščen iz pripora, a je še vedno pod preiskavo in mora sodelovati s policijo.

Že pred priprtjem nesojenega pilota usodnega leta je bilo razkrito, da pogrešani Ibbotson ni imel ustrezne licence za potovanja, kakršnega je imel namen opraviti z Emilianom Salo.

BBC Salin pilot sploh ne bi smel leteti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.