Po desetih letih se izjemni slovenski reprezentant vrača v Slovenijo!

Foto: ACH Volley Ljubljana
Foto: ACH Volley Ljubljana
Odmevna okrepitev v vrstah ACH Volleyja Ljubljana – prihaja Koncilja!
Oglej si celoten članek

V taboru oranžnih zmajev, za katerimi je ob treh osvojenih lovorikah in zgolj enem porazu v celem letu zgodovinska sezona, so razkrili veliko okrepitev. ACH Volley Ljubljana in slovenski reprezentant Danijel Koncilja sta namreč podpisala pogodbo o dvoletnem sodelovanju.

Koncilja je zadnjih pet let preživel v Franciji, kjer je pustil močan vtis, saj je v sezoni 2021/22 s Cannesom osvojil francoski naslov in bil eden izmed ključnih nosilcev igre.

Foto: ACH Volley Ljubljana Danijel Koncilja

Kot mladi nadobudni odbojkar je sicer Koncilja kariero pričel v žužemberškem odbojkarskem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo (2011). Kmalu zatem je zaigral za avstrijski klub SK Zadruga AICH/DOB (2013), nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova (2016).

Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjem klubu Nice Volley-Ball (2017), zadnje štiri sezone pa je uspešno zastopal barve francoskega prvoligaša AS Cannes.

31-letni Dolenjec se lahko pohvali tudi z odmevnim reprezentančnim uspehom, saj se je leta 2015 s slovensko izbrano vrsto veselil prve medalje na velikih tekmovanjih. Pod Albertom Giulianijem sicer ni bil v prvem planu, a se je po letu 2017 znova znašel na reprezentančnem spisku pod novim selektorjem Markom Lebedewem.

Foto: ACH Volley Ljubljana Danijel Koncilja

201 centimetrov visoki srednji bloker je znan po atraktivni igri v napadu, v katerem ga nasprotniki izjemno težko zaustavijo, po potrebi pa lahko zaigra tudi na korektorskem položaju.

"Izredno sem vesel, da se po skoraj desetih letih igranja v tujini vračam v Slovenijo, kjer sem tudi začel svojo odbojkarsko pot. Hvaležen in ponosen sem, da bom oblekel dres najboljšega kluba v regiji, ki je z letošnjo izjemno sezono dokazal, da spada v sam vrh odbojke v Sloveniji in širše. Čaka nas veliko izzivov, vendar sem prepričan, da lahko s to ekipo posežemo po najvišjih ciljih, tudi v Ligi prvakov," je ob podpisu sodelovanja z aktualnimi slovenskimi državnimi in pokalnimi ter srednjeevropskimi prvaki povedal Koncilja.

Danijela sicer v soboto čaka še zadnja ligaška tekma v francoskem prvenstvu, in sicer gostovanje v Toulousu, nato pa se bo pridružil slovenski izbrani vrsti.

Priznani strokovnjak Menjava na klopi slovenskih prvakov, prihaja veliko odbojkarsko ime! Ostaja v Ljubljani! Igra slovenskega velikana še naprej v rokah izjemnega srbskega reprezentanta Finale Brez packe: ACH udarno sklenil popolno domačo sezono! Srbski reprezentant Izjemni Srb kljub ponudbam iz tujine še vsaj eno leto v Ljubljani! Kapetan Eden najboljših evropskih igralcev še dve leti v Ljubljani

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.