Šport
1294 ogledov

Menjava na klopi slovenskih prvakov, prihaja veliko odbojkarsko ime!

Radovan Gačič ACH Volley Ljubljana
Radovan Gačič je postal novi trener ACH Volleyja Ljubljana.

Priznani odbojkarski strokovnjak Radovan Gačič, ki je v pretekli sezoni vodil odbojkarje zagrebške Mladosti, je novi trener aktualnih državnih prvakov iz Ljubljane. Gačič je sicer z Zagrebčani letos osvojil tako domače prvenstvo kot pokal.

Po izjemno uspešni sezoni, v kateri je ACH Volley Ljubljana osvojil tri lovorike (zmagovalci državnega prvenstva in Pokala Slovenije ter srednjeevropski prvaki) in zelo dobro nastopal tudi v evropskem pokalu CEV Challenge, je trenerja Mladena Kašića, ki naj bi se upokojil, na klopi oranžnih zmajev nasledil 47-letni Mariborčan, ki živi v Ljubljani in je v klubu ACH Volley deloval že med njegovimi zlatimi leti 2006 – 2009.

Gačič je bil v Sloveniji nazadnje trener najslovitejše ženske odbojkarske ekipe Nove KBM Branik Maribora, pri ACH Volleyju pa je bil v vlogi pomočnika trenerja, najprej Dragutinu Baltiću, nato še kanadskemu strokovnjaku Glennu Hoagu.

Radovan Gačič | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Zagotovo so občutki zelo dobri, saj se po 13 letih vračam v klub, kjer sem praktično preživel skoraj štiri leta. Ko sem leta 2009 zapuščal klub in sedaj, ko se v ACH Volley vračam, so cilji in način razmišljanja ostali enaki, in sicer zmaga v obeh tekmovanjih v Sloveniji ter prav tako v srednjeevropski ligi. Najverjetneje bomo v naslednji sezoni Lige prvakov igrali neposredno v skupinskem delu tekmovanja, kjer bomo poskusili iztržiti čim več ter zmagovati tekme. Ekipa bolj ali manj ostaja enaka lanski, kar je dobrodošlo za pripravo na prihajajočo sezono," je ob podpisu sodelovanja z najtrofejnejšim slovenskim odbojkarskim kolektivom povedal Gačič.

ACH je tako v svoje vrste zvabil resnično veliko odbojkarsko ime, ki je velik pečat pustilo tudi v tujini, pri pravih evropskih velikanih, saj je Gačič po odhodu iz Slovenije treniral klube iz Romunije, Rusije, Združenih arabskih emiratov in Finske, s katerimi je nastopal tudi v Ligi prvakov, od leta 2020 pa je tudi aktualni selektor avstrijske reprezentance.

"Dobil sem nekaj ponudb. Bil sem že povsod, v Mladosti mi je bilo super, zagotovo bi še ostal, če ne bi prišla ponudba iz domovine. ACH Volleyja nisem mogel odbiti," je še povedal Gačič.

 

Škorc podaljšal pogodbo z Merkur Mariborom

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Sebastijan Škorc pa bo tudi naslednjo sezono vodil ekipo Merkur Maribora. Z vodstvom kluba je podaljšal pogodbo, kot sam pravi na obojestransko željo.

"Pred petimi leti sva si z Matjažem Strdinom zamislila zgodbo, ki je v lanski sezoni dosegla vrhunec z osvojitvijo državnega naslova in uvrstitev v ligo prvakov. Klub iz leta v leto raste na igrišču in tudi organizacijsko izven igrišča. Sezona, ki je pred nami, bo ponovno za vse nas velik izziv, saj bo ekipa spremenjena in pomlajena. Delali bomo veliko in vsak dan bomo hoteli biti boljši. Veselim se nove sezone," je ob podaljšanju pogodbe dejal Škorc.

Sebastijan Škorc | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaenkrat je že jasno, da bo klub zapustil njihov najboljši igralec lanske sezone. Korektor Ahmed Ihbajri, ki je v Mariboru, kot sam pravi, preživel dve čudoviti leti in napoveduje, da se bo na Štajersko še vrnil, bo kariero nadaljeval v Južni Koreji.

Merkur Maribor je letos v državnem prvenstvu zasedel tretje mesto, potem ko ga je v polfinalu izločil Calcit Volley.

Nikola Gjorgiev Kapetan Šport Eden najboljših evropskih igralcev še dve leti v Ljubljani Nemanja Mašulović Srbski reprezentant Šport Izjemni Srb kljub ponudbam iz tujine še vsaj eno leto v Ljubljani! Vuk Todorović Ostaja v Ljubljani! Šport Igra slovenskega velikana še naprej v rokah izjemnega srbskega reprezentanta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.