Šport
106 ogledov

Brez packe: ACH udarno sklenil popolno domačo sezono!

ACH Volley Facebook
Ljubljanski odbojkarji so se po letu premora vrnili na slovenski prestol.

Na tretji finalni tekmi državnega prvenstva so odbojkarji ACH Volleyja v dvorani Tivoli še tretjič premagali Calcit Volley, tako kot na prvi tekmi v Ljubljani je bil tudi tokrat izid 3:0 (18, 20, 21). Za klub, ki se je pred leti z Bleda preselil v Ljubljano, je to 18. naslov državnega prvaka.

Ljubljanska ekipa, ki je na prestolu zamenjala Merkur Maribor, je po slovenskemu pokalu in srednjeevropski ligi osvojila tretjo lovoriko v sezoni, v vseh treh tekmovanjih pa ni niti enkrat izgubila. V sezoni je tako zabeležila le en poraz, v polfinalu pokala challenge jo je premagala ekipa Narbonne Volley.

Calcit Volley Finale DP Šport Do naslova v petih nizih

Tako kot na prvi tekmi finalne serije na tri zmage dvoma o zmagovalcu ni bilo. V prvem nizu so si po zaslugi dobrih servisov Ljubljančani hitro priborili visoko prednost. Začetni udarci Vuka Todorovića so poskrbeli za šest zaporednih točk, s katerimi so domači povedli s 14:7, po asu Alena Šketa pa že s 16:8. Kamničanom se je še uspelo približati na 17:23, več pa ne.

Nekaj več težav so imeli varovanci Mladena Kašića v drugem nizu. Tekmeci so nekajkrat vodili za tri točke, nazadnje pri izidu 14:17. Toda nato so oranžni zmaji zaigrali odlično v obrambi, Nikola Gjorgiev in Jan Pokeršnik sta poskrbela, da se je njuna ekipa s štirimi zaporednimi točkami dokopala do vodstva, po izidu 20:20 pa je sledila nova serija točk domačih odbojkarjev, dve izmed njih je z blokom prispeval Todorović.

V tretjem nizu pa večje negotovosti spet ni bilo. Po vodstvu 7:2 je bilo videti, da se bo ekspresno končal, kazalo je, da se je predal tudi gostujoči trener Matija Pleško, ki je v igro poslal nekatere rezerviste, toda ti so še poskušali kazati zobe. Približali so se na točko zaostanka (10:11), v končnici pa prek Kosa še enkrat izničili večji zaostanek in znižali na 21:22. Toda po odmoru, ki ga je zahteval Kašić, sta Matic Videčnik in Gjorgiev z napadalnimi akcijami domači ekipi zagotovila tri točke in nov naslov državnega prvaka.

"Ne bi si mogel želeti lepšega zaključka resnično fenomenalne sezone, ki je za nami. Odigrati 55 tekem in na 54 tekmah zmagati je nekaj težko ponovljivega, zato se morda še ne zavedamo, kaj vse nam je v letošnji sezoni uspelo. Imam izjemno ekipo, na katero sem zelo ponosen."
Mladen Kašić, trener ACH Volleyja

Ljubljanska ekipa je bila boljša v vseh elementih, še posebno pa v bloku, Todorović, Pokeršnik in Videčnik so s tem elementom dosegli po tri točke. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Gjorgiev, prispeval je 18 točk. Kamničani niso imeli posebej razpoloženega igralca.

DP v odbojki, finale (tretja tekma):

ACH Volley - Calcit Volley 3:0 (18, 20, 21)  /3:0/
Gjorgiev 18, Pokeršnik 11; Pavlović 11.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice