Po Madžarski danes precej težji test za Slovence

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Manj kot 24 ur po Madžarski slovenske košarkarje čaka BiH.
Oglej si celoten članek

Slovenijo danes ob 17.45 čaka tretja tekma na evropskem košarkarskem prvenstvu v Nemčiji. Po zmagah proti Litvi in Madžarski je na vrsti Bosna in Hercegovina, ki je v uvodnem krogu premagala Madžarsko, v soboto pa je izgubila proti Nemčiji.

Slovenija lahko sproščeno pričakuje tretji nastop v Kölnu. Z zmago proti BiH bi si tudi teoretično zagotovila mesto v osmini finala v Berlinu, hkrati pa bi ohranila zmagoviti niz na evropskih prvenstvih, ki zdaj traja že šest let in 357 dni. Slovenija je namreč dobila vseh devet tekem na eurobasketu 2017, dve letos v Kölnu, zadnji poraz pa je doživela v osmini finala 2015 proti Latviji.

Prepričljivo "Danes je bil to Dončićev šov"

Slovenski košarkarji bodo na parket dvorane Lanxess stopili manj kot 24 ur po tekmi z Madžarsko. Na srečo jim za zmago ni bilo treba preveč garati, tako da je lahko selektor Aleksander Sekulić odpočil nosilce igre. Goran Dragić je na primer igral le dobrih šest minut, Luka Dončić slabih dvajset, malo več priložnosti pa so dobili tisti posamezniki, ki potrebujejo še nekaj tekem, da pridejo v ritem.

"Tekme z Bosno in Hercegovino se moramo lotiti maksimalno zbrano, saj gre za reprezentanco, ki ima odlične posameznike, dobro kemijo znotraj ekipe in je v preteklih tekmah dokazala svojo kakovost. Ključ do uspeha bo naš pristop, borbenost v obrambi in pomoč pri zaustavljanju glavnih adutov BiH," pravi selektor Aleksander Sekulić.

Center NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi

BiH je Madžarsko premagala s 95:85, z Nemčijo pa je izgubila 82:92. Večina njene igre sloni na zvezdniku iz lige NBA Jusufu Nurkiću (Portland Taril Blazers) in novi okrepitvi Real Madrida Džananu Musi, ki je bil v minuli sezoni v dresu Breogana prvi strelec in MVP španskega prvenstva. Proti Nemčiji sta Musa in Nurkić skupaj dosegla dve tretjini vseh točk BiH. Ob njima imata vidni vlogi v ekipi še Miralem Halilović, ki si kruh služi v Franciji in je po dveh tekmah prvi skakalec BiH, ter naturalizirani Američan John Roberson na mestu organizatorja igre.

Jusuf Nurkić z vzdevkom "bosanska zver", ki je bil v mlajših kategorijah član Zlatoroga Laško, vlogo favorita prepušča Sloveniji. "Ekipa, ki ima Luko Dončića in Gorana Dragića, je vedno kandidat za najvišja mesta. Zavedamo se, da nas čaka zahtevno delo, vendar igrali bomo lahko sproščeno, saj zmaga za nas ni imperativ," je povedal Nurkić.

Zdaj z BiH "Imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo" Podajali sodbe S tem se po porazu tolažijo Litovci: "Slovenija ne bo ..." Fotogalerija Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.