Dragić na kocko postavil nadaljevanje kariere

Foto: Epa goran dragić
Slovenski košarkarski zvezdnik je razkril, kako si je kljub fizičnim omejitvam izboril nastop na šesti tekmi finala.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi lahko zaigral na šesti tekmi finala lige NBA med Miami Heat in Los Angeles Lakers, njegova želja pa je bila tako velika, da se mu je kljub pomislekom uklonil tudi trener Erik Spoelstra.

Zelo tvegano "Goran? To je noro! Ob 4.15 sem dobil sporočilo"

Potem ko je na prvi tekmi utrpel poškodbo tetive stopalnega loka, je Dragić odsedel štiri zaporedne tekme, v tem času pa je trdo delal na rehabilitaciji. Žal je narava poškodbe takšna, da je za okrevanje potreboval čas, ki pa ga ni imel.

Vztrajnost in železna volja sta se mu na koncu obrestovali, saj ga je trener na šesti tekmi poslal na igrišče, kjer je kot rezervist preživel slabih 19 minut.

Dosegel je pet točk, pet skokov, dve podaji in ukradeno žogo ob 25-odstotnem metu iz igre (2/8). Zgrešil je vse štiri poskuse za tri točke (0/4) in enega od dveh prostih metov (1/2).

Video Lakers do 17. naslova, Miami tudi z Dragićem nemočen

"Možnost, da zaigram, ni bila velika, ampak sem vztrajal, šel sem skozi vso okrevanje, kar sem lahko. Tudi danes sem vztrajal. Nisem se počutil, kot je treba, ampak je, kar je. Zame je bilo zadnjih deset dni peklenskih. Želel sem pomagati ekipi. Je, kar je, Lakers so bili boljši. Borili smo se, ampak na žalost nam ni šlo in moramo iti naprej," je dejal Dragić, ki bo še nekaj časa okreval po poškodbi.

Foto: Epa goran dragić

"Rekli so mi, da ko poči tetiva stopalnega loka, si v bistvu naredil sam svojo operacijo. Odslej naprej le počitek in bo bolje samo od sebe. Ni mi treba iti k zdravniku, nobene operacije. Ampak kot sem rekel, edina stvar, ki je nisem imel, je bil čas in bilo je težko. Ni lahko izgubiti v finalu. Naslednje leto bomo skušali priti do novega, zapomnili si bomo te težke občutke, ki jih imamo in poskusili biti boljši prihodnje leto."

Prispeva Poškodovani Dragić nikoli ne utihne: "Vedno ga imam v ušesu"

V času, ko soigralcem ni mogel pomagati na praketu, se je prelevil v mentorja mladim igralcem, še posebej njegovi prvi zamenjavi Tylerju Herru. "To je del moje službe. Ko sem prišel v Miami, sem se učil od najboljših in nekaj moraš dati nazaj mladim, jim olajšati delo. Pogovor jim veliko pomeni in to je izjemna ekipa, vsi imajo dobre delovne navade."

Za konec je spregovoril še o moštvu. "Imeli smo trdno vez, šli smo skozi dobre in slabe čase, ampak ostali skupaj, kar je redkost. Rad imam to ekipo, te fante. Nihče ni sebičen, vsi hočejo narediti, kar je prav na parketu in zunaj dvorane. Bil sem z njimi tri mesece in to bom cenil do konca življenja," je dejal.

Ni zdržal Dragićev trener objokan: "Nekateri sploh ne bi smeli igrati"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.