Šport > Košarka
9502 ogledov

Dragićev trener objokan: "Nekateri sploh ne bi smeli igrati"

erik spoelstra Print Screen
Trener Miami Heat je potreboval več kot pol minute, da je lahko odgovoril na prvo vprašanje po porazu njegovega moštva v finalu lige NBA.

Erik Spoelstra, eden najboljših in najbolj cenjenih košarkarskih trenerjev na svetu, je bil zelo čustven po porazu na šesti tekmi finala lige NBA, po katerem je pokal Larryja O'Briena še 17-ič pripadel Los Angeles Lakers.

Jezerniki so s tem izenačili rekord Boston Celtics, ki so prav tako osvojili 17 naslovov. Vročica, ki je v zasledovaju sedme tekme na igrišče poslala tudi še vedno rahlo poškodovanega Gorana Dragića, ostaja pri treh lovorikah.

LeBron James Goran Dragić Jimmy Butler Heat Lakers Video Šport Lakers do 17. naslova, Miami tudi z Dragićem nemočen

Priljubljeni "Spo", o katerem je že Dragić vedno govoril z izbranimi besedami, po peti tekmi pa se je o njegovih kvalitetah razgovoril tudi Jimmy Butler, si je na začetku tiskovne konference več kot pol minute brisal solze.

Najprej je jezernikom čestital za prvi naslovi po natanko desetih letih, takrat še pod taktirko pokojnega Kobeja Bryanta, nato pa je pozornost preusmeril na svoje igralce, brezkompromisne borce, ki so za moštvo pripravljeni žrtvovati celo svoje zdravje. Eden takšnih je nedvomno tudi slovenski organizator igre.

"Ne glede na to, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, si bomo to leto, sezono, slačilnico, celotno izkušnjo in bratstvo med nami zapomnili do konca življenja. V tem poslu smo zato, da bi bili obdani s takšnimi posamezniki. O tem bi lahko govoril v nedogled. Nekateri fantje v finalu niti niso bili 100-odstotni. Verjetno danes sploh ne bi smeli igrati, a takšna je ta moja ekipa. To so želeli narediti drug za drugega. Resnično sem razočaran, da nam ni uspelo premagati vseh ovir in sezone zaključiti z zmago," je povedal 49-letni Američan, ki moštvo Miamija vodi že do leta 2008, z njim pa je osvojil tudi dva naslova prvaka (2012, 2013).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.