Šport > Košarka
166 ogledov

Zvezdnik Dallasa moral pod nož

dončić porzingis Instagram
Latvijski center se je poškodoval v končnici med serijo z Los Angeles Clippers.

Latvijski košarkarski zvezdnik Kristaps Porzingis je prestal operacijo meniskusa desnega kolena, so sporočili iz njegove ekipe Dallas Mavericks, v kateri sicer blesti Slovenec Luka Dončić.

Porzingis se je poškodoval avgusta na prvi tekmi končnice lige NBA, v kateri je Dallas v prvem krogu izpadel proti Los Angeles Clippers.

lebron james NBA Šport Miami ni upošteval scenarija

Petindvajsetletnik si je raztrgal meniskus že na prvi tekmi Dallasa v končnici, a je v koronskem mehurčku v Orlandu vseeno poškodovan zaigral še na dveh tekmah, preden je moral izpustiti naslednje tri. Dallas je v boju na štiri zmage klonil z 2:4.

Iz tabora Dallasa so še sporočili, da bo Porzingis takoj začel rehabilitacijo, a dodali, da za zdaj še ni jasno, kdaj bo dobil zeleno luč za vrnitev.

Na hlapih Šport Butlerja so noge komaj še držale

To je bila za Porzingisa že druga operacija kolena v petih sezonah v ligi NBA. Februarja 2018, ko je nosil dres New York Knicks, si je raztrgal križno vez levega kolena in izpustil celotno sezono 2018/19, med katero so ga iz New Yorka poslali v Dallas.

To sezono, ki jo je sicer močno skrajšala koronavirusna pandemija, se je vrnil na parket in na 57 tekmah v povprečju dosegal po 20,4 točke, 9,5 skoka in dve blokadi.

Kristaps Porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.