Šport > Košarka
2523 ogledov

Miami ni upošteval scenarija

lebron james Epa
Košarkarji Miami Heat so kljub drugačnim pričakovanjem na peti tekmi finala lige NBA premagali Los Angeles Lakers.

V Orlandu je bilo vse pripravljeno na slavje ob 17. naslovu prvaka za moštvo iz mesta angelov, vendar vročica, ki je znova igrala brez poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića, ni upoštevala predvidenega scenarija in peto tekmo dobila z izidom 111:108.  Za Miami je s trojnim dvojčkom spet blestel Jimmy Butler.

butler davis | Avtor: Epa Epa
Zvezdnik vročice je v več kot 47 odigranih minutah dosegel 35 točk, 12 skokov in 11 podaj, najpomembneje za njegovo moštvo pa sta bila dva prosta meta 16,8 sekunde pred koncem, s katerima je Miami popeljal v vodstvo a 109:108. Lakersi so v napadu za zmago zgrešili poskus za tri, po podaji LeBrona Jamesa je bil nenatančen Danny Green. Odbito žogo je pobral Markieff Morris, ki je pod košem iskal Anthonyja Davisa, a grdo zgrešil svoj cilj. Do konca sta ostali samo še dobri dve sekundi. Po takojšnji osebni napaki je dva prosta meta zadel Tyler Herro, za konec pa je nemogoč poskus za tri točke zgrešil James.

Miami po petih odigranih tekmah v boju na štiri zmage zaostaja z 2:3.

Pri poražencih je s 40 točkami, 13 skoki, sedmimi podajami in tremi ukradenimi žogami blestel James. Samooklicani "kralj" je zadel 71% odstotkov metov iz igre (15/21), v zadnji četrtini pa bi svojemu moštvu skorajda lastnoročno priigral 17. naslov prvaka, potem ko je Miami sicer vodil večji del tekme.

lebron james | Avtor: Epa Epa
Jezernikom je uspelo v samo nekaj minutah nadoknaditi dvomestni zaostanek z delnim izidom 15:3, s katerim so povedli s 97:96. Preobrat je na koncu preprečil neustavljivi Butler, ki je zadeval iz igre (58%), nezgrešljiv pa je bil tudi s črte za proste mete (12/12).

Prosta meta manj kot 17 sekund pred koncem sta bila bržkone najpomembnejšega v njegovi karieri doslej, a je ohranil mirno kri in zadel oba, kar je bilo na koncu ključno za zmago Miamija. Ta je srečanje odigral s sedmimi igralci, šesterica pa je dosegla dvomestno število točk. Duncan Robinson se je ustavil pri 26 točkah, Kendrick Nunn jih je prispeval 14, Bad Adebayo 13, Tyler Herro 12, Jae Crowder pa 11.

miami heat | Avtor: Epa Epa

"Igrali smo trdo, žoga je krožila in priborili smo si zasluženo zmago. Zdaj se moramo spočiti in pripraviti na naslednjo tekmo, kjer bo treba igrati še bolje," je v prvi izjavi po tekmi dejal Butler, nato pa besedico namenil še Dragiću: "Molimo in upamo, da se bo lahko mož v dresu s številko 7 vrnil. To si tudi on zelo želi." Pohvalil je tudi prispevek Robinsona. "Duncan je bil izjemen, pokazal je svoje znanje. To si želimo od njega," je dodal.

Pri Los Angelesu je bil ob Jamesu najučinkovitejši Anthony Davis z 28 točkami in 12 skoki. Davis je v zaključku tekme vidno šepal zaradi poškodbe pete. Tretji strelec moštva je bil Kentavious Caldwell-Pope s 16 točkami.

Lakersi so utrpeli prvi poraz v posebnih dresih Black Mamba, posvečenim tragično preminuli legendi kluba Kobeju Bryantu.

lakers navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Vrhunci tekme:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice