Šport > Košarka
1179 ogledov

Trener pojasnil, zakaj je Dragića poslal na ogrevanje

erik spoelstra Print Screen
Slovenski košarkar je zelo čustveno doživel nezmožnost nastopa na četrti tekmi finala lige NBA.

Goranu Dragiću po poškodbi stopala zmanjkuje časa za vrnitev pred koncem finala lige NBA, v katerem Los Angeles Lakers po štirih tekmah proti Miami Heat vodijo s 3:1 v zmagah.

Slovenski organizator igre je presedel zadnje tri tekme, potem ko si je v prvem polčasu uvodnega merjenja moči strgal tetivo v stopalnem loku.

Goran Dragić Srce parajoča novica Šport Solze zlomljenega Dragića pred tekmo življenja ganile svet

Dragić se je pred začetkom četrte tekme ogreval skupaj z ekipo, vendar mu zdravstveno stanje ni dopuščalo, da bi se soigralcem v nadaljevanju pridružil na parketu, zaradi česar je komajda zadrževal solze.

Več sreče je imel njegov soigralec Bam Adebayo, ki se je po poškodbah rame in vratu vrnil v ekipo, čeprav še vedno ni 100-odstoten, kar se je potrdilo v zadnji četrtini, v kateri je dosegel le dve točki in en skok.

Russell Westbrook Mehurček v Orlandu Šport Kar je NBA zvezdnik naredil za hotelske delavce, odmeva po svetu

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Po besedah trenerja Erika Spoelstre se je Dragić pred tekmo ogreval zato, ker si je to zaslužil, četudi je bil njegov nastop vseskozi malo verjeten.

"Nikogar ne želim zavajati" je še pred začetkom ogrevanja poudaril trener. "Tako nam je narekovalo sočutje. Vem, kako močno si fantje želijo igrati. Imamo odgovornost, da o stanju presojamo iz minute v minuto."

Na koncu je Adebayo dobil zeleno, Dragić pa rdečo luč. "Prestal je vse protokole glede mobilnosti in moči. Čeprav se cel teden ni ukvarjal z drugim kot z rehaiblitacijo, se mi je zdelo, da izgleda odlično," je o Američanu povedal Spoelstra in dodal: "Bam je srce in duša tega, kar predstavlja naša ekipa. Lepo ga je videti nazaj. Odslej mi ga ne bo več treba gledati, kako me prebada z očmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.