Šport > Košarka
48340 ogledov

Solze zlomljenega Dragića pred tekmo življenja ganile svet

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar je s težkim srcem sprejel, da zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati svojim soigralcem na tekmi njihovih življenj.

Za Goranom Dragićem so zagotovo najtežji dnevi njegove športne kariere, saj zaradi poškodbe stopala ne more pomagati svojim soigralcem v velikem finalu lige NBA.

goran dragić miami heat Šport Dragić pred tekmo na ogrevanju, nato pa ...

Slovenski košarkar ekipe Miami Heat je sicer upal, da bo morda lahko nastopil na četrti tekmi finalne serije, na kateri je Vročica upala, da bo rezultat v zmagah proti Los Angeles Lakers izenačila na 2:2, pred tekmo se je celo ogreval, toda na koncu mu zdravniška služba vendarle ni prižgala zelene luči za nastop.

Izjemnega borca, ki se je pri svojih 34 letih prvič prebil v finale tega najelitnejšega košarkarskega tekmovanja je odločitev zdravnikov enostavno zlomila, čustveni trenutek, ki je do solza ganil svet, pa so ujele tudi televizijske kamere.

Solze na njegovem licu so najlepše opisale, kako težko mu je bilo nemočno sedeti na klopi ter bodriti svoje soigralce, ki so kljub veliki borbi utrpeli še tretji poraz in so skorajda že v izgubljenem položaju, saj Jezernike od naslova prvaka loči le še ena zmaga.

"Goran enostavno ni bil pripravljen za igro. Dela vse, kar je mogoče, da pride nazaj v tekmovanje. Naši fantje želijo biti tam in igrati. Vemo zakaj smo tu. Goran je dal srce in dušo v to in še naprej bo skušal narediti vse, kar lahko. Kot sem omenil pred dnevi, v njegovih očeh vidiš globoko v dušo, kako zelo si želi igrati in to verjetno vidite vsi," je o Dragiću po tekmi dejal trener Erik Spoelstra, ki še vedno upa, da bo na slovenskega organizatorja igre lahko računal vsaj na peti tekmi.

Komentarjev 2
  • jakec1575 11:19 07.oktober 2020.

    Gogi je največji slovenski košarkaš zaradi zmage slovenske reprezentace na evropskem. Kako je on takrat vodil tisti tim in kako je Zoki dirkal ter ostali. O tem bomo govorili še 20-30 let. Prstan je sicer velika stvar, a tisto srce ...prikaži več na igriscu leta 2017 je najvecja dragocenost oz. ena najvecjih v slovenskem timskem športu.

  • jakec1575 11:15 07.oktober 2020.

    Dobiti prstan je igra vecjega genetskega bazena in sestave ekipe, ki je izven rok igralca. Udrih in Nesterovič nista tako dobra igralca kot Gogi, pa imata prstan. Gogiju bi privoscil prstan a tudi Charles Barkley, ki je bil rival Jordana, ...prikaži več ga zaradi spleta okoliščin nikoli ni dobil. Potem pa imate Vujačiča, ki ni pol tako dober igralec kot gogi, ki ga ima. int o 2x. entering. trasferring, during, suffering, inspiring, scoring but no ring.

Sorodne novice