Šport > Košarka
1523 ogledov

Dragić se je moral oglasiti: "Brat moj, dokazal si ..."

goran dragić Epa
Vročica Gorana Dragića je na tretji tekmi finala lige NBA tako rekoč vstala od mrtvih.

Miami Heat so kljub odsotnosti Gorana Dragića in Bama Adebaya na tretji tekmi finala lige NBA premagali Los Angeles Lakers (115:104).

Gonilna sile floridske ekipe je bil zvezdnik Jimmy Butler s 40 točkami, 11 skoki, 13 podajami, dvema ukradenima žogama in dvema blokoma. 

Epski predstavi dobrega prijatelja, ki je bil 70-odstoten pri metu iz igre (14/20) in 86-odstoten s črte za proste mete (12/14), je z roba igrišča prisostvoval še vedno poškodovani slovenski košarkar.

Dragić je po tekmi na tviterju zapisal: "Brat moj, Jimmy Butler, danes si pokazal, zakaj si vodja in srce te ekipe."

 | Avtor: Epa Epa

Zmaga Miamija je bila nepričakovana, saj se je ob odstotnosti dveh poškodovanih zvezdnikov že namigovalo na metlo LA Lakers. Priznani košarkarski analitiki Skip Bayless je po tekmi dejal, da gre za največje presenečenje v zgodovini NBA finalov.

Bayless, goreč podpornik Michaela Jordana, je izkoristil tudi priložnost za kritiko na račun LeBrona Jamesa. "Nikoli si nisem mislil, da bom priča trenutku, ko bo Jimmy Butler pokrival LeBrona Jamesa in ga popolnoma nadigral. In to na tekmi, na kateri je Miami, ki pogreša dva najboljša igralca, igral po načelu umri ali zmagaj."

Doslej je bilo v ligi NBA odigranih 425 serij z delnim izidom 2:0 v zmagah. V 93,6-odstotka primerov je serijo dobila ekipa s prednostjo dveh zmag, le v 6,4-odstotka primerov pa je prišlo do preobrata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice