Šport > Košarka
40466 ogledov

Neverjetno, kaj je poskušal Dragić, trener udaril po mizi

erik spoelstra Epa
Poškodovani slovenski košarkar se je na vse pretege trudil, da bi zaigral na drugi tekmi finala liga NBA.

Moštvo Miami Heat ob poskusu izenačenja v finalni seriji z Los Angeles Lakers ni moglo računati na Gorana Dragića in Bama Adebaya.

Slednji si je na uvodni tekmi poškodoval ramo in vrat, slovenski as pa je utrpel neprijetno poškodbo stopala. 

Goran Dragić NBA finale Šport Gogi pokazal, da ima ogromno srce, nekateri bi mu postavili kip

Ob njuni odsotnosti vročica, pri kateri je s 25 točkami blestel prav tako rahlo poškodovani Jimmy Butler, ni imela možnosti proti Jezernikom, kjer sta znova navduševala LeBron James in Anthony Davis.

Lakersi so po drugi zmagi (124:114) samo še dve oddaljeni od 17. naslova NBA prvaka, s katerim bi izenačili rekord Boston Celtics.

NBA Šport Miami brez Dragića le bleda senca

 | Avtor: Epa Epa
Trener Miamija Erik Spoelstra je moral pred drugo tekmo udariti po mizi, saj sta tako Dragić kot Adebayo lobirala, da bi ju vendarle poslal v igro.

Oba sta se namreč dobro zavedala, da Miami krvavo potrebuje zmago, če želi ohraniti realne možnost za naslov, a se Spoelstra ni pustil prepričati. Čeprav ga je požrtvovanost Dragića in Adebaya ganila, ni bil pripravljen tvegati poslabšanja njunega zdavstvenega stanja.

"Poleg trenerske vloge sem moral zadnjih 24 ur igrati tudi neke vrste vlogo starša. Oba sta res izjemna. Oba si želita igrati in sem moral za nocoj vzeti odločitev iz njunih rok," je dejal Spoelstra in pustil vrata za igranje Dragića in Adebaya vseeno nekoliko priprta. "O tem, kaj bo jutri, ne bom govoril," je dejal trener Miamija.

Luka Dončić Slaba novica Šport Dončić praktično izgubljen

Vrnitev Adebaya v postavo Miamija naj bi bila samo vprašanje časa, medtem ko je Dragićeva poškodba bolj komplicirana. Nekateri košarkarji so se po poškodbi plantarne fascije takoj vrnili na parket, spet drugi so za okrevanje potrebovali več tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.