Šport > Košarka
397 ogledov

Miami brez Dragića le bleda senca

Epa
Los Angeles Lakers so na pol poti do 17. naslova prvaka v ligi NBA.

Jezerniki so v drugi tekmi finala končnice lige NBA brez težav tudi v drugo ugnali Miami Heat s 124:114. Miami je igral brez poškodovanih Gorana Dragića in Bama Adebayja, njun nastop pa ostaja pod vprašajem tudi v naslednjih tekmah.

Pomanjkanje organizatorja igre Dragića, ki si je na prvi tekmi poškodoval stopalo, se je poznalo v igri Miamija, saj se ekipa uvodoma nikakor ni mogla ujeti. Los Angeles je zanesljivo mlel naprej in prednost od začetka tekme ohranil do konca.

Prvo četrtino je Los Angeles dobil z 29:23, drugo z 39:31, tretjo je sicer dobil Miami z 39:35, zadnja je bila izenačena 21:21, vendar pa je prednost s prvih dveh četrtin več kot zadostovala.

 | Avtor: Epa Epa

Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler s 25 točkami, izkazal se je Kelly Olynyk s 24, Tyler Herro pa je dosegel 17 košev. Pri Los Angelesu je spet kraljevala naveza LeBron James in Anthony Davis. James je dosegel 33 točk, Davis pa 32.

 | Avtor: Epa Epa
Naslednja tekma bo v nedeljo po krajevnem času oziroma ob 1.30 zjutraj v ponedeljek po srednjeevropskem. Los Angeles za osvojitev prvenstva potrebuje še dve zmagi in po prvih dveh tekmah ni kazalo, da ga lahko Miami na tej poti ustavi.

Še posebej, če ne bo nazaj v igro Dragića in Adebayja. Trener Miamija Erik Spoelstra je je pred tekmo dejal, da Dragić in Adebayjo, ki ima poškodovano ramo in vrat, na njej ne bosta igrala. Ni pa povedal ničesar za prihodnje tekme.

Soigralci pogrešajo oba ključna moža v vrsti floridske vročice. "Zelo ju pogrešamo, zaradi vsega, kar delata za nas na obeh straneh igrišča. Kot ljudje čutimo, kaj prestajata. Celo življenje sta igrala košarko za ta trenutek. Razumem, kako se počutita, ko ne moreta igrati," je bil jasen Butler po koncu druge tekme finala.

"Želita igrati, ampak trener razume, da moraš poskrbeti za svoje fante in nočeš, da bo prehudo. Potrebujemo ju, želimo si ju z nami, ampak želimo tudi, da imata dolgo košarkarsko kariero. Ko prideta nazaj, želimo, da sta povsem nared," je še dodal.

anthony davis | Avtor: Epa Epa

Za medije onstran Atlantika ni nobenega dvoma več, katera ekipa bo letos prejela šampionske prstane. Vrstijo se primerjave dvojca James - Davis s slovito navezo jezernikov Shaquille O'Neal in pokojni Kobe Bryant.

James in Davis sta sama poskrbela za kar 65 točk svoje ekipe ter postala prvi strelski dvojec jezernikov po letu 2002 in O'Nealu in Bryantu z izkupičkom vsaj 60 točk na kateri od tekem velikega finala lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice