Šport > Košarka
998 ogledov

Gogi je lahko užival ob predstavi svojega prijatelja

Jimmy Butler Epa
Košarkarji Miamija so presenetljivo dobili tretji dvoboj. Zmagali so s 115:104, v seriji pa zdaj v zmagah zaostajajo z 1:2.

Košarkarji Miamija so tudi tretjo finalno tekmo proti Los Angeles Lakers morali odigrati brez poškodovanih Bama Adebayja in Gorana Dragića. Čeprav je Jimmy Butler napovedal, da se moštvo s Floride ne bo kar tako predalo, so le redki dvomili, da Jezerniki ne bodo povedli s 3:0 v zmagah.

A sama tekma se je začela drugače, Miami je prišel hitro do lepega vodstva, ki pa ga je ob koncu prve četrtine zapravil. Lakers so v drugi četrtini že vodili s 37:33, vendar je sledilo 11 zaporednih točk Butlerja in soigralcev. Po košu razpoloženega LeBrona Jamesa se je Los Angeles kasneje približal le na točko zaostanka (46:47), vendar so bili v končnici prvega polčasa znova uspešnejši košarkarji Miamija. Zaradi težav z osebnimi napakami so bili Jezerniki brez pravega učinka Anthonyja Davisa.

Ti so tretjo četrtino odprli z delnim izidom 10:0 in prišli do vodstva z 68:54, a so nato do niza osmih točk prišli tudi Lakers. Slednji so se v naslednjih minutah kar nekajkrat približali na šest točk zaostanka, a bližje ni šlo. Po nekoliko srečni trojki Kellyja Olynyka se je slabe tri minute pred koncem četrtine tako na semaforju izpisal rezulta 81:70.

Pri Los Angelesu se je nato naposled razigral Davis, pred zadnjo četrtino pa so se košarkarji iz Kalifornije približali na pet točk zaostanka. Butler je do četrte četrtine zbral 30 točk, 9 skokov, 8 asistenc. 

Lakers so po dveh trojkah Markieffa Morrisa in uspešnem prodoru Rajona Ronda prišli do delnega izida 8:0 in slabih devet minut pred koncem tekme povedli z 91:89. Butler je odgovoril s košem preko Jamesa in dvema podajama za pet točk Olynika, prav toliko jih je zbral Tyler Herro. Na drugi strani je James dvakrat zakorakal, nato pa izgubil še tretjo žogo s slabo podajo.

Štiri minute in 40 sekund pred koncem je Miami vodil s 101:95, po minuti odmora pa je imel na voljo še napad za povečanje vodstva. Butler prvega ni izkoristil, je bil pa uspešen v drugem za 103:95. Morris je s trojko Lakers vrnil na -5, a je Butler zadeval proste mete, nato pa je 1:13 pred zadnjim piskom sirene poskrbel še za 109:100.

James je po minuti odmora hitro zadel, vendar je nato Herro na drugi strani dosegel koš in še dodaten prosti met, piko na i pa je s trojko postavil Duncan Robinson. 

Butler je v svojo statistiko vpisal 40 točk, 11 skokov, 13 asistenc ter po dve blokadi in ukradeni žogi. Iz igre je metal 14/20, s črte prostih metov pa 12/14. Po 17 točk sta k zmagi prispevala Olynyk in Herro.

James je zbral 25 točk, 10 ulovljenih žog in 8 podaj, a je imel tudi kar 8 izgubljenih žog. Po 19 točk sta dosegla Morris in Kyle Kuzma, Davis pa je zbral 'le' 15 točk in 5 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice