Šport > Košarka
3090 ogledov

Butlerja so noge komaj še držale

Print Screen
Miami Heat so za zmago na peti tekmi finala potrebovali herkulski napor prvega zvezdnika Jimmy Butlerja, ki ni razočaral.

Jimmy Butler je ob zmagi Miami Heat proti Los Angeles Lakers (111:108) na parketu preživel 47 od 48 minut. Vročica je celotno tekmo odigrala s sedmimi košarkarji, kar pet jih je pod obročema prebilo več kot pol ure.

lebron james NBA Šport Miami ni upošteval scenarija

Butler je bil s 35 točkami, 12 skoki, 11 podajami in petimi ukradenimi žogami najzaslužnejši za končni uspeh Miamija. Toda zmaga, poudarja ameriški košarka, ni bila zgolj odložitev neizbežnega, temveč napoved za preostali dve tekmi.

jimmy butler | Avtor: Epa Epa
"Nihče ne razmišlja o odhodu domov. Zmagati moramo še dve tekmi. Vemo, da smo tega sposobni," je dejal Butler. Na vprašanje, kakšen razplet pričakuje na šeti tekmi, je 31-letnik odvrnil: "Zmago." In kako bodo to dosegli? "Naredili bomo vse, kar bo potrebno," je Lakersom še zažugal prvi strelec Miamija.

Butler je bil po tekmi popolnoma izmučen, njegova noge so ga komaj še držale, kar je bilo razvidno po koncu tiskovne konference, ko se je previdno in zelo počasi dvignil s stola, nato pa z izrazito kratkimi koraki kot nekakšen ranjenec po bitki zapustil prizorišče.

"Bil sem nekoliko utrujen. Na igrišču sem pustil srce. To sem moral narediti za fante, za celotno organizacijo in Erika Spoelstro. Vedno mi pravi, da ne smem ničesar pustiti v rezervoraju. Upošteval sem ga," je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice