Pred Rogličem in končno zmago le še ta majhna ovira

Foto: Epa
Foto: Epa
Roglič bo danes drugič postal zmagovalec Vuelte.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Primož Roglič bo danes uradno razglašen kot zmagovalec 75. dirke po Španiji. Pred tem mora opraviti le še formalnost zadnje etape, ki je od hipodroma Zarzuela do središča Madrida namenjena najboljšim sprinterjem. Že v soboto je Zasavec storil dovolj, da se bo drugič veselil končnega uspeha na Vuelti.

V predzadnji etapi je s skrajnimi močmi ter pomočjo svojega moštva ubranil vse napade najbližjih tekmecev na vzponu do smučišča na Covatilli ter postavil piko na i izjemni sezoni.

Foto: Epa Primož Roglič

V njej je slavil 12 zmag, vključno z uspehom na Vuelti, na kateri je dosegel štiri etapne zmage ter dodal tri druga mesta. Tudi bonifikacijske sekunde so na koncu pomagale Kisovčanu do druge zmage na dirki po Španiji po napornih treh mesecih in pol.

Do uradne potrditve rezultatov in konca tekmovalne sezone mora 31-letni Zasavec opraviti le še z ravninsko 139,6 kilometra dolgo traso zadnje etape, ki se bo končala v središču Madrida.

Foto: Cyclingstage Profil 18. etape

S tem bo postal prvi kolesar po Špancu Robertu Herasu leta 2004, ki je uspel ubraniti zmago na Vuelti. Obenem bo še drugič zapovrstjo osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja. S takim izkupičkom majic se lahko pohvali le osem kolesarjev v 85-letni zgodovini španske pentlje.

Slovensko kolesarstvo pa se bo v vsega 14 mesecih veselilo tretje zmage na največjih dirkah na svetu. Med obema Rogličevima uspehoma je Tadej Pogačar osvojil letošnjo dirko po Franciji, kjer je slavil prav pred devet let starejšim rojakom.

Odmevi Roglič nasmejan, Carapaz molčal o početju Movistarja Video Po etapi soočenje Carapaza in Rogliča Uspelo le redkim Roglič v bogati 85-letni zgodovini med izbrano šesterico

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.