Preživel letalsko nesrečo, zdaj bo zaigral proti Barci

Foto: Youtube alan ruschel
Prijateljski dvoboj z Barcelono bo nekaj izjemnega za vse igralce brazilskega kluba, še nekaj več pa bo pomenil enemu izmed njih.
Oglej si celoten članek

V letalski nesreči 28. novembra 2016, ki je zahtevala 71 življenj, so preživeli le trije nogometaši brazilskega kluba Chapecoense - vratar Jakson Follman, Neto in Alan Ruschel. Slednji bo 7. avgusta že zaigral na prijateljski tekmi proti Barceloni, ki jo bo gostil sloviti Camp Nou.  

Tragedija Strmoglavilo letalo z nogometaši

Domača premiera Chapecoenseju ovacije kljub porazu

Šport Kriva pilot in letalska družba

Ruschel je imel po letalski tragediji, v njej je izgubil 19 soigralcev, težave s hrbtom, a je zdaj že opravil prve treninge z ekipo, soigralci so ga na prvi skupinski vadbi pričakali z ovacijami. Branilec je nesrečo preživel, ker je v zadnjem hipu zamenjal sedež na letalu. "Sprva se nisem želel presesti, a mi je nato Jakson Follman dejal, naj sedem zraven njega in pustim novinarje naj sedijo skupaj v zadnjem delu letala. Samo Bog lahko razloži, zakaj sem preživel nesrečo. Zgrabil me je in mi ponudil še eno priložnost," je dejal Ruschel, ki ga zdaj čaka stresni let v Evropo.

Šest živih "Bolečina je grozljiva"

Preživeli "Sedel sem med dvema kolegoma, oba sta umrla"

Trenerjev sin Pozabljivost mu je rešila življenje

Preživel je tudi Follman, a so mu zdravniki morali amputirati nogo. Vratar se je že odločil, da se ne bo odpovedal športni karieri, želi si izboriti nastop v brazilski nogometni paraolimpijski reprezentanci. Branilec Neto, tretji preživeli, še okreva, a bo tako kot Ruschel še nadaljeval svojo športno pot.

Letalsko nesrečo so preživeli še trije - stevardesa, letalski tehnik in eden izmed novinarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.