Šport > Nogomet
952 ogledov

Preživel letalsko nesrečo, zdaj bo zaigral proti Barci

alan ruschel Youtube
Prijateljski dvoboj z Barcelono bo nekaj izjemnega za vse igralce brazilskega kluba, še nekaj več pa bo pomenil enemu izmed njih.

V letalski nesreči 28. novembra 2016, ki je zahtevala 71 življenj, so preživeli le trije nogometaši brazilskega kluba Chapecoense - vratar Jakson Follman, Neto in Alan Ruschel. Slednji bo 7. avgusta že zaigral na prijateljski tekmi proti Barceloni, ki jo bo gostil sloviti Camp Nou.  

 Chapecoense nogometna ekipa Tragedija Šport Strmoglavilo letalo z nogometaši
Rossi Chapecoense Domača premiera Šport Chapecoenseju ovacije kljub porazu Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Šport Kriva pilot in letalska družba

Ruschel je imel po letalski tragediji, v njej je izgubil 19 soigralcev, težave s hrbtom, a je zdaj že opravil prve treninge z ekipo, soigralci so ga na prvi skupinski vadbi pričakali z ovacijami. Branilec je nesrečo preživel, ker je v zadnjem hipu zamenjal sedež na letalu. "Sprva se nisem želel presesti, a mi je nato Jakson Follman dejal, naj sedem zraven njega in pustim novinarje naj sedijo skupaj v zadnjem delu letala. Samo Bog lahko razloži, zakaj sem preživel nesrečo. Zgrabil me je in mi ponudil še eno priložnost," je dejal Ruschel, ki ga zdaj čaka stresni let v Evropo.

Chapecoense žalovanje Šest živih Šport "Bolečina je grozljiva" Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Preživeli Šport "Sedel sem med dvema kolegoma, oba sta umrla" Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Trenerjev sin Šport Pozabljivost mu je rešila življenje

Preživel je tudi Follman, a so mu zdravniki morali amputirati nogo. Vratar se je že odločil, da se ne bo odpovedal športni karieri, želi si izboriti nastop v brazilski nogometni paraolimpijski reprezentanci. Branilec Neto, tretji preživeli, še okreva, a bo tako kot Ruschel še nadaljeval svojo športno pot.

Letalsko nesrečo so preživeli še trije - stevardesa, letalski tehnik in eden izmed novinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice