Šport > Nogomet
96 ogledov

V smrt zaradi video igrice

Miguel 'Micky' Quiroga, Chapecoense Facebook
Na usodnem letu brazilskega kluba je zmanjkalo goriva zaradi zamude.

Enainsedemdeset ljudi na letu nogometnega kluba Chapecoenseja je po pisanju nekaterih medijev umrlo zaradi bizarnega vzroka. Eden od igralcev naj bi pred vkrcanjem v avion iz torbe pozabil vzeti video igrico, njeno iskanje pa je povzročilo zamudo pri poletu letala.

To se je na svoji poti v Medellin ustavilo v bolivijski Cobiji, predvideno dotakanje goriva pa so opustili, saj so namesto tega člani posadke iskali založeno video igrico. Gustavo Vargas, direktor letalske družbe LaMia, ki so ji bolivijske oblasti po nesreči odvzele licenco za letenje, je poročevalcem dejal, da se je pilot Miguel Quiroga nato odločil za polet do Medellina brez postanka v Bogoti.

"Pilot je sprejel odločitev. Menil je, da bo dovolj goriva za pristanek," je sporočil Vargas. Odločitvi pilota ni nasprotovala tudi precej neizkušena kopilotka, 29-letna Sisy Arias,ki je sicer prvič opravljala to delo na komercialnem poletu.

Skoraj neverjetno zgodbo o založeni video igrici je potrdili tudi Demerson Costa, eden od sedmerice nogometašev, ki ni odpotovala v Kolumbijo, in dejal, da so se preostali nogometaši ob njihovem zadnjem pogovoru šalili na račun igralca, ki je povzročil zamudo.

Letalo je sicer letelo 20 minut dlje kot je predvidevala štiriurna kapaciteta goriva.

Komentarjev 2
  • nergač 20:32 02.december 2016.

    Od kdaj pa kopilotka sedi na levem sedežu? Kolikor vem, tam sedijo kapitani-piloti.

  • nergač 20:32 02.december 2016.

    Od kdaj pa kopilotka sedi na levem sedežu? Kolikor vem, tam sedijo kapitani-piloti.