Šport > Nogomet
82 ogledov

Pilot v letalski nesreči izgubil že očeta

Miguel 'Micky' Quiroga, Chapecoense Facebook
Pilot letala v katerem je umrlo 18 igralcev kluba Chapecoense je bil Miguel "Micky" Qurioga. V letalski nesreči je umrl že njegov oče.

Pilot nesrečnega letala, ki se je zrušilo v Kolumbiji je bil 54-letni Miguel 'Micky' Quiroga. Po poročanju nekaterih medijev je v zadnjem trenutku odvrgel posode z gorivom in tako ob trku z zemljo preprečil eksplozijo. S tem naj bi rešil vsaj šesterico preživelih. Umrlo je sicer 71 ljudi.

Miguel 'Micky' Quiroga, Chapecoense | Avtor: Facebook Facebook
Miguel je postal pilot kot njegov oče Eduardo Quiroga, ki pa se ga ni spominjal, saj je bil star le eno leto, ko je oče umrl ob padcu njegovega aviona. "Vsi smo odrasli med letali, igrali smo se v hangarjih. Starejši brat je pilot, jaz sem pilot, nečak in tudi sin sta pilota. Smo družina pilotov," je v preteklosti razlagal Miguel.

Opravil je vojaško akademijo, a se je raje kot za vojaško kariero odločil za pilotiranje potniških letal. Sorodniki so prepričani, da je ob nesreči storil prav vse, da bi rešil ljudi na krovu letala. Z ženo in tremi otroki je živel v mestu Epitaciolandia v bližini meje Brazilije in Bolivije. Z ženo sta veliko denarja vlagal v razvoj mesta.

"Danes je najhujši dan v mojem življenju. Izgubil sem sorodnika, brata, heroja. Svojega superheroja. Bil si prekrasen človek, bil sem tvoj največji fan. Vem, da si naredil vse, da bi rešil te ljudi. Zdaj si v nebesih skupaj z očetom, stricem in bratom, ki so te pričakali z razširjenimi rokami," se je čustveno od nesrečnega pilota poslovil sorodnik Kris Quiroga.

Miguel 'Micky' Quiroga, Chapecoense | Avtor: Facebook Facebook

Miguel je velikokrat prevažal nogometne klube, še zlasti Chapecoense. Z nogometaši se je tudi spoprijateljil, po letih je bil večkrat z njimi fotografiran na večerjah.

Preteklega meseca je sodeloval tudi z argentinsko reprezentanco, po letu pa je facebooku objavil fotografijo s podpisom Lionela Messija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.