Šport > Nogomet
71 ogledov

Bridko slovo od junakov

Chapecoense
1/18
Profimedias
Na stadionu v Chapecu so se številni navijači poslovili od svoje ekipe.

V času, ko bi moral njihv Chapecoense zaigrati v finalu južnoameriškega pokala, so se v Chapecu na stadionu zbrali številni navijači kluba in se poslovili od svojih junakov. Prinesli so rože, drese, šale in jih položili ob zelenico.

Pred tednom dni so številni od njih na tem stadionu slavili eno največjih zmag v klubski zgodovini, ko se je Chape uvrstil v finale pokalaCopa Sudamericana, zdaj so se poslovili od 18 umrlih igralcev, strokovnega štaba in ostalega osebja kluba. V letalski nesreči v Kolumbiji je sicer umrlo 71 ljudi. Od trojice preživelih, to so Alan Ruschel, Helio Hermito Zambier Neto in Jakson Follman, je Alan prestal operacijo zardi več zlomov in poškodovane hrbtenice, Neto ima poškodovano glavo in prsni koš, vratarju Follmannu pa so amputirali obe nogi.

Tudi stan Atletico Nacionala, ki bi se moral v finalu pomeriti z nesrečnimi Brazilci je bil nabito poln. Na stadionu se je zbralo 45.000 ljudi, 100.000 jih je bilo pred njim. Na zelenico v kolumbijskem Medellinu so prišli igralci Nacionala, stadion pa je brazilskemu klubu sporočil: "Šampioni, nikoli vas ne bomo pozabili."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.