Šport > Nogomet
39 ogledov

''Mislim, da bom spet igral''

helio neto Reševalni pas/Twitter
Brazilski nogometaš, ki je preživel letalsko nesrečo Chapecoenseja, prvič po tragediji lanskega novembra hodi brez pomoči bergel.

Helio Neto je eden od treh nogometašev, ki so preživeli letalsko nesrečo v kolumbijskem Medellinu, v kateri je življenje izgubilo 71 ljudi, od tega 19 članov brazilskega prvoligaša. 

Branilec je prve dni po nesreči preživel v umetni komi, kasneje pa se je zdravil na intenzivni negi. ''Kako je bilo na tekmi, ali smo osvojili naslov?'' je vprašal, ko so ga zdravniki prebudili. Mislil je namreč, da se je poškodoval na tekmi, nato pa so ga obvestili o tragični usodni njegovih soigralcev.

Pred odhodom v domači oskrbo ga je v bolnišnici obiskal tudi policist, ki ga je po šestih urah mučnega trpljenja potegnil iz razbitin.

Manj kot dva meseca po nesreči je po spletu zaokrožil navdihujoč posnetek nogometaša, ki je ob pomoči fizioterapevta naredil prve korake brez bergel. ''Mislim, da bom lahko kmalu spet igral. Z božjo pomočjo bom kmalu na igrišču v majici Chapecoenseja,'' se je napredka razveselil Neto.

Nesrečo sta preživela tudi Jackson Follmann in Alan Ruschel. Slednji je preživel predvsem po zaslugi menjave sedeža, v kateri ga je spodbudil prav Follmann.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.