Šport > Nogomet
63 ogledov

"Bolečina je grozljiva"

Chapecoense žalovanje EPA
Letalsko nesrečo, v kateri je umrla skoraj celotna ekipa brazilskega kluba Chapecoense, je preživelo šest oseb.

Štiriindvajsetletnemu brazilskemu nogometašu Jacksonu Follmannu, ki je preživel torkovo letalsko nesrečo v osrednji Kolumbiji, kjer je umrlo 71 ljudi, so zdravniki v bolnišnici San Vicente v Medellinu amputirali levo nogo in je trenutno v procesu stabilizacije na intenzivni negi.

Po najnovejših podatkih so nesrečo preživeli štirje člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense Real, ki so bili v torek na poti na finalno tekmo južnoameriškega pokala s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v Medellin.

Po poročanju agencij so nesrečo poleg Follmanna preživeli še branilca Alan Ruschel in Helio Hermito Zampier Neto in vratar Marcos Danilo Padilla (kasneje je umrl na poti v bolnišnico) ter stevardesa in novinar.

Iz sanj v nočno moro

Tragedija je močno prizadela predvsem klub, ki je bil na poti do največjega dosežka v zgodovini. Doslej ne prav znan klub je že z uvrstitvijo v finale drugoligaškega klubskega tekmovanja v Južni Ameriki dosegel ogromen uspeh. Zdaj ni ostalo nič več. 

"Bolečina je grozljiva. Prav zdaj, ko nam je končno uspelo doseči morda ne vrh, ampak da smo postali pomembni, nas je zadela takšna tragedija," je dejal pretreseni podpredsednik kluba Ivan Tozzo za brazilsko televizijo Globo SportTV.

Klub so ustanovili leta 1973 v mestu Chapeco v zvezni državi Santa Catarina. Desetletja je preživel v nižjih ligah, leta 2014 pa se je prvič po letu 1979 spet prebil med najboljše v državi.

Uvrstitev v finale tekmovanja, primerljivega z evropsko ligo, je bila največji uspeh v njegovi zgodovini. Župan Chapeca Luciano Buligon je dejal, da je mesto v šoku. "Iz sanj smo padli v nočno moro," je v solzah dejal župan mesta nesrečnega kluba.

Lepa gesta Kolumbijcev

Krovna celinska zveza Conmebol je za zdaj odpovedala vse aktivnosti, povezane s finalom, ni pa se še odločila, kaj bo naredila s finalom oziroma ali bodo kdaj pozneje sploh igrali tekmo.

Pri tekmecih iz Atletica Nacional so se odločili za športno-čustveno potezo, predlagali so, da naj lovoriko podelijo brazilski ekipi v znamenje spoštovanja ter kot posmrtno izkazano čast vsem nogometašem, ki so izgubili življenje v nesreči.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.