Primož Roglič presenetil, ko je razkril, kdo ga še vedno lahko premaga

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primož Roglič je še korak bližje končni zmagi, a nič še ni odločeno.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi. V 177,5-kilometrski etapi s štirimi vzponi prve kategorije je odbil vse napade in še za dve sekundi povišal prednost pred Alejandrom Valverdejem. Pred Špancem ima zdaj dve minuti in 50 sekunde prednosti.

18. etapa Vuelte Roglič še dan bližje velikemu zmagoslavju, Pogačar izgublja majico

"Za razliko od včeraj danes nisem naredil nobene napake. Celotna ekipa je pokazala, kako smo v resnici močni," je bil po etapi s svojo in ekipno predstavo zadovoljen Roglič.

Foto: Profimedia Primož Roglič

"Malo sem že utrujen, ampak vseeno se še dobro vozim. Boril sem bom še naprej, dirke še ni konec. Ciljna črta je v Madridu," je odgovoril na vprašanje, če je res iz etape v etapo vse boljši.

Nato pa je prišlo neprijetno vprašanje, kdo mu je v borbi za skupno zmago najnevarnejši nasprotnik. Ali je to Valverde? Morda Nairo Quintana? Ali se najbolj boji Miguela Angela Lopez?

Foto: Profimedia Primož Roglič

"Sam sebi sem največji nasprotnik. Sam sebe namreč še vedno lahko premagam. Stvari se lahko hitro spremenijo, videli smo včeraj. Ves čas moraš biti osredotočen," je za konec povedal Roglič.

Vuelta Roglič se je posul s pepelom: Moja napaka

Vuelta Veliki tekmec: Roglič bi že izgubil majico, če ...

Petkova etapa je na papirju namenjena sprinterjem, zadnji odgovor o končnem vrstnem redu pa bo dala sobotna etapa s šestimi vzponi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:08 13. September 2019.

    Skedi kazen , zaradi vožnje v zavetrju avta ! Po nepotrebnem , kajti glavnina je bila v čakanju prikljućitve . …

  • 17:32 13. September 2019.

    Rad bi navedel- Konec dober, sve dobro - , samo je daleč od tega .

  • 17:07 13. September 2019.

    Kdo je rešil Rogliča , Lopeza in Pogačarja ? Je bil to mogoće delegat UCI-ja , ki je zahteval od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.