Razkrit krivec za celotno farso! To je razlog, da je Đoković pridržan

Foto: Epa
Foto: Epa
Ljubitelje športa zadnje dni muči vprašanje, zakaj je Novak Đoković objavil, da je dobil odobreno "izjemo" za nastop na OP Avstralije, nato pa mu v Melbournu niso želeli izdati vizo za vstop v Avstralijo.
Oglej si celoten članek

Tennis Australia, ki je organizator prvega Grand Slama sezone, je 7. decembra obvestil teniške igralce, da lahko vsi, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli covid-19, dobijo zdravniško "izjemo" in tako pravico za vstop v Avstralijo in nastop na OP Avstralije. In ta dokument je glavni krivec za nastalo farso glede vstopa v državo in nastopa Novaka Đokovića na omenjenem turnirju.

Že novembra naj bi namreč federalna vlada obvestila tamkajšnjo teniško zvezo, da temu ne bo tako ter da necepljeni igralci kljub prebolelosti ne bodo nobene izjeme.

Tam spodaj Kolegi v bran Đokoviću, Avstralci deportirali Čehinjo

Po pisanju nekaterih medijev pa naj bi Đoković zaprosil ter tudi dobil potrebno zdravniško "izjemo" prav zaradi omenjenega dokumenta ter sklicevanja na prebolelost. Enako naj bi se zgodilo tudi s Čehinjo Renato Voračovo, kateri so sprva že izdali vizo, a jo kasneje preklicali, oba pa so namestili v hotel Park, ki služi kot pripor za iskalce azila v Melbournu.

Omenjeni dokument tako razkriva, da celotna krivda glede Đokovićevega pridržanja pada na avstralsko teniško zvezo, ki si je kljub drugačnim navodilom vlade po svoje razlagala predpise.

To so prve besede Prvič se je iz Avstralije oglasil tudi Đoković! Neverjetno, kaj je sporočil!

Avstralska vlada je bila namreč natančna, da lahko teniški igralci predstavljajo "izjemo", samo če imajo veljavno opravičilo tujega zdravnika ter nato tudi zeleno luč s strani neodvisne skupine avstralskih zdravstvenih strokovnjakov. Za takšen postopek pa so imeli igralci čas za prijavo vse do 10. decembra.

Tennis Australia pa je kljub nedvoumnosti predpisov avstralske vlade tenisače obvestila, da je za "izjemo" dovolj priložiti pozitiven PCR test, ki ne sme biti starejši od 31. julija.

Saga se nadaljuje "Đoković lahko odj**e!" Odgovor: "On je talec komunistov!"

Pri TA se trenutno branijo, da so ves čas delovali zgolj po informacijah, ki so jih dobili od vlade, čeprav ni nikjer nobenega uradnega dokaza, da je vlada kdaj nakazala, da namerava spremeniti predpise. Kdo bo na koncu prevzel odgovornost za celotno farso in kako bo vse skupaj vplivalo na Đokovićevo usodo, pa bomo najverjetneje izvedeli v ponedeljek, ko je sodišče zakazalo novo obravnavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:28 8. Januar 2022.

    Globalisti rabijo reklamo, ker se ljudje ne želijo več pogovarjati o virusu. Nabijajo številke, prekuženosti se več ne omenja. Do …

  • 01:15 8. Januar 2022.

    Le zakaj se vsi mediji lažejo, da je Djokovič v Avstraliji v priporu? Ker domnevno ne izpolnjuje pogojev za vstop …

  • 00:32 8. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.