Locirali dom slavnega nogometaša, našli so le čevlje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vedno manj upanja za morebitne preživele pod ruševinami v Turčiji.
Oglej si celoten članek

V Turčiji še naprej poteka reševanje ponesrečencev, ki so po dveh uničujočih potresih pred več kot tednom dni ostali ujeti pod ruševinami.

Čeprav toplotne kamere kažejo na prisotnost človeških teles, pa je možnosti za morebitne preživele vedno manj.

Grozljivo pričevanje Slovenski reševalec po prihodu iz Turčije

V katastrofalnih potresih na jugovzhodu Turčije v bližini meje s Sirijo je po zadnjih podatkih življenje izgubilo najmanj 41.000 ljudi, število žrtev pa se bo prihodnjih dneh še povečevalo. 

V Turčiji so doslej našteli več kot 35.000 smrtnih žrtev, v Siriji slabih 6000. Po podatkih turške tiskovne agencije Anadolu so pristojni organi za upravljanje nesreč in izrednih razmer doslej zabeležili že več kot 2400 popotresnih sunkov.

video Po Evropi se še vedno tresejo tla, v Turčiji nov preplah zaradi tega pojava

Jugovzhod Turčije ob meji s Sirijo je v ponedeljek (6. februar) prizadel katastrofalen potres v magnitudo 7,8, kateremu je le nekaj ur kasneje sledil še en potres z magnitudo 7,5.

V potresu je življenje izgubilo tudi več svetovno znanih športnikov, kar nekaj jih je še vedno pogrešanih.

Pretresljivo V potresih v Turčiji umrlo tudi veliko športnikov

Med njimi je še vedno tudi nekdanji nogometaš Chelseaja Christian Atsu, o katerem je v zadnjem tednu krožilo več nasprotujočih si informacij. Po poročanju številnih medijev naj bi ganskega reprezentanta že dan po potresu potegnili iz ruševin, a se je izkazalo, da navedbe ne držijo. Nesresničnost informacij je potrdil klubski zdravnik turškega kluba Hatayspor, ki je želel nogometaša obiskati v bolnišnici, vendar ga tam ni našel.

Foto: Profimedia Atsujeva družina še vedno upa na čudež, čeprav se bojijo, da je njegovo preživetje več kot 200 ur po naravni kastastrofi malo verjetno. Atsujev agent Nana Sechere v zapisu na spletu razkril, da so locirali nogometaševo domovanje in našli njegove čevlje, toda o 30-letniku za zdaj ni ne duha ne sluha.

"Od potresa je minilo že devet dni, mi pa še vedno nismo našli Christiana. Skupaj z njegovo družino sem na prizorišču potresa v Hatayju. Prizori so nepredstavljivi in lomijo se nam srca zaradi vseh prizadetih ljudi. Uspeli smo določiti njegovo natančno lokacijo, kjer smo našli dva para njegovih čevljev. Po zadnjih informacijah toplotne kamere kažejo na pet preživelih, vendar nam je bilo jasno povedano, da so vid, vonj in sluh edini zanesljivi pokazatelji življenja. Na žalost nam Christiana ni uspelo locirati."

Foto: Profimedia Sorodniki Christiana Atsuja.

"Situacija je nadvse zahtevna in zelo smo hvaležni turškim ter tujim reševalnim ekipam, civilistom in prostovoljcem, ki pomagajo pri reševanju preživelih. Nujno potrebujemo še več pomoči, vključno s prevajalci. Vse se premika prepočasi in ljudje umirajo zaradi pomanjkanja sredstev. Na žalost ob nas ni predstavnikov kluba, ki bi nam pomagali iskati Christiana. Njihov položaj in vpliv ter seveda znanje bi bili še kako koristni. Predsednika kluba in župana mesta Hatay, Lütfüja Savaşa, pozivamo, da prednostno zagotovi dodatna sredstva za pospešitev reševalnih akcij," je zapisal Sechere.

Ogorčen Prepelič doniral za žrtve potresa, sledil je velik šok

Foto: Epa Christian Atsu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.