Šport > Košarka
9360 ogledov

Prepelič doniral za žrtve potresa, sledil je velik šok

Klemen Prepelič Profimedia
Slovenski reprezentančni košarkar je doživel šok po donaciji za pomoč žrtvam uničujočega potresa v Turčiji.

Natanko teden po uničujočem potresu ob turško-sirski meji, v katerem je življenje izgubilo več kot 33.000 ljudi, je stanje v obeh državah še vedno kaotično.

Potres, Turčija in Sirija Grozljive razmere Svet Hud mraz povečuje trpljenje milijonov ljudi

Naravna katastofa je za seboj pustilo obsežno razdejanje, varnostne razmere pa se zaradi hude stiske ljudi vztrajno poslabšujejo.

Po zadnjih ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je dvojno tresenje tal z magnitudo 7,8 oziroma 7,5 prizadelo približno 26 milijonov ljudi.

V Turčiji je državni organ za upravljanje nesreč in izrednih razmer (AFAD) v nedeljo sporočil, da so našteli že 29.605 mrtvih in 80.278 ranjenih. V Siriji zaenkrat navajajo najmanj 3575 mrtvih in 5276 ranjenih. Koordinator ZN za humanitarno pomoč Martin Griffiths ocenjuje, da bo končno število žrtev potresa celo višje od 50.000. 

Pomoč prizadetim prihaja z vseh koncev sveta, vrstijo se tudi finančne donacije dobrodelnim organizacijam, svoj delček pa je želel k reševanju tragedije velikanskih razsežnosti prispevati tudi elitni slovenski košarkar Klemen Prepelič.

Potres Ostro Svet Turške oblasti izdale že 113 zapornih nalogov

Tridesetletni branilec španske Valencie je nakazal denar eni izmed turških humanitarnih organizacij, nato pa presenečeno ugotovil, da mu je španska banka Santander pri tem zaračunala 'mastno' provizijo.

"Danes sem bil kar malo šokiran," je na twitterju potožil Prepelič. "Ko sem nakazal denar turški humanitarni organizaciji, mi je banka Santander zaračunala 50 evrov provizije. Iskreno, to se v takšnih primerih ne bi smelo dogajati," je pristavil slovenski košarkar in dodal simbol jeznega čustevnčka.

Potres v Turčiji Neverjetno Svet Prišel na ambasado in za žrtve potresa doniral 30 milijonov

Klemen Prepelič | Avtor: Epa Epa
izpod ruševin rešen nekaj dni star deček Yagiz 90 ur Svet Z novorojenčkom ostala ujeta v ruševinah: "Je kdo tam? Me slišite?"
Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:16 13.februar 2023.

    Sem mislila, da so bile na EU nivoju odpravljene bančne provizije za dobrodelna nakazila. Očitno ne! Pri nas so si mastne denarje delili telefonski operaterji pri takih akcijah.

  • bogdan98 12:17 13.februar 2023.

    ja se strinjam z samo resnica.NLB služi na tem

  • SamoResnica 09:56 13.februar 2023.

    RES JE, ne bi se smelo dogajati, ampak se dogaja tudi v Sloveniji. NLB ne samo da zaračunava tistemu, ki nakaže donacijo, NLB jemlje tudi provizijo od sredstev, ki prispejo na račune humanitarnim organizacijam (če sem natančnejši gasilcem). Vsak, ki ...prikaži več donira gasilcem, tudi kot prostovoljni prispevek za gasilce z oznako CHAR, NLB odtrga provizijo. ZA zaslužek ni važna vest, samo da vodstvo in delničarji zaslužijo.