Šport > Nogomet
16190 ogledov

V potresih v Turčiji umrlo tudi veliko športnikov

Ahmet Eyüp Reševalni pas/Twitter Ahmet Eyüp
Pogrešane še vedno iščejo med razbitinami.

Med umrlimi v ponedeljkovih potresih v Turčiji in Siriji je tudi precej športnikov, piše nemška tiskovna agencija dpa. Ta se opira na podatke turške agencije Anadolu, ki je danes poročala o žrtvah v ekipah na prizadetih območjih v desetih južnih provincah.

Dpa dodaja, da so med mrtvimi in pogrešanimi tudi nogometaši turških prvoligašev Hatayspor, Gaziantep in drugoligaša Malatyaspor.

Ganskega reprezentanta Christian Atsuja so v torek rešili izpod ruševin in je na zdravljenju v bolnišnici, je za turške medije dejal podpredsednik kluba Hatayspor Mustafa Özat. Športnega direktorja kluba Tanerja Savuta še pogrešajo.

Večino nogometašev Hatayspora in Gaziantepa so sicer že evakuirali na varno območje, navaja dpa.

Prizor, ki zmrazi Šport Pretresljivo sporočilo z območja, ki ga je razdejal potres

Je pa umrl vratar Malatyaspora Ahmet Eyüp. Med mrtvimi je tudi nogometaš amaterske ekipe iz Kahramanmarasa, eden je še ujet pod ruševinami, tretji pa se zdravi v bolnišnici na intenzivni negi.

Betül Coban Cakir | Avtor: Reševalni pas/Twitter Betül Coban Cakir Reševalni pas/Twitter
Umrla je tudi odbojkarica Betül Coban Cakir iz ekipe Gaziantep, med žrtvami je tudi njen mož ter igralka ene od amaterskih ekip v regiji.

Dpa poroča, da so iz Kahramanmarasa evakuirali tudi rokoborce iz Francije, Kosova in Uzbekistana, ki so bili tam na tekmi. Pod ruševinami so ujeti še nekateri turški rokoborci.

Turški mediji med drugim poročajo tudi, da je v provinci Malatya še vedno ujeta reprezentantka v košarki 3 x 3 Nilay Aydogan.

Košarkarska ekipa Gaziantep pa je bila v času potresov v Istanbulu in se pripravljala na let v Nemčijo za obračun v evropskem pokalu.

Televizijska postaja NTV je poročala, da je vsaj še 15 športnikov, med njimi je 11 predstavnikov ene od drugoligaških odbojkarskih ekip, še vedno ujetih pod ruševinami.

Šport je v Turčiji ob katastrofalnem potresu in sedemdnevnem žalovanju sicer povsem zastal, poleg elitne turške nogometne lige so odpovedali tudi ostala tekmovanja, med drugim balkansko prvenstvo v atletiki konec tedna.

To bi moralo biti ob številni slovenski udeležbi v Istanbulu, ki bo v začetku marca tudi prizorišče evropskega dvoranskega prvenstva.

Prizadevanja za pomoč prizadetim vključujejo tudi zbiranje sredstev.

Turški reprezentant Merih Demiral, ki igra pri italijanski Atalanti, bo denimo ves izkupiček od dražbe podpisanega dresa Cristiana Ronalda namenil potresnemu območju. Najvišja ponudba je v sredo znašala skoraj 16.000 evrov, piše dpa.

Potres v Turčiji Potres v Turčiji Šport Izpod ruševin rešili bivšega člana Chelseaja in Newcastla
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.