Slovenija z revolucionarno taktiko brez primere

Foto: Epa
Foto: Epa
Genialna poteza slovenskega selektorja Uroša Zormana.
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca je z inovativno in redko videno taktiko na drugi tekmi svetovnega prvenstva povsem nadigrala izbrano vrsto Poljske.

Varovanci Uroša Zormana so navdušili z udarno predstavo v napadu in zrelo igro v obrambi, kjer so z dobro postavitvijo Poljakom povsem onemogočili izvedbo uspešnih napadalnih akcij. 

Kompleks Poljaki se čudijo, nogometna legenda pa: Slovenija je črna mačka

Slovenci so že uvodoma dokazali, da so v napadu lahko nevarni iz vseh položajev, pri tem pa jim je šel na roko tudi inovativen pristop slovenskega selektorja, ki je nasprotnike presenetil z nenavadno, a nadvse učinkovito strategijo.

Kadar so imeli Slovenci na parketu igralca več, v napadu niso igrali šest na pet, kot je to običajno, temveč so enega igralca pustili v obrambi, v napadu pa igrali pet na pet.

Taktika, s katero je selektor Zorman odprl več prostora za svoje najhitrejše igralce, je bila nadvse učinkovita, saj Poljaki nikakor niso našli odgovora na slovensko napadalno strategijo.

Foto: Profimedia slovenska rokometna reprezentanca

"Imamo hitre igralce in nam je v bistvu lažje igrati brez enega igralca na črti, saj tako ostane več prostora za nas hitre igralce," je pojasnil izkušeni Jure Dolenec in dodal, da se bodo te taktike v nadaljevanju prvenstva še posluževali.

V tovrstnih situacijah je v obrambi največkrat ostal Blaž Blagotinšek. "Kaj naj rečem... to morate vprašati selektorja. Tako igramo," je izjavil po tekmi. "Ali bi raje sodeloval v napadu? Bi, a to je naša taktika. Dosegli smo veliko golov, tako da ne vidim problema."

Odgovor EHF Hrvati v središču škandala, ki pretresa rokometni svet
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:08 16. Januar 2023.

    ajde da vidimo, kaj boste gučali po tekmi s francijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.