Srce parajoč spis trinajstletnega skakalca

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Sobotno dogajanje v slovenski skakalni reprezentanci je prizadelo mnoge akterje te panoge v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Studio RTV SLO pred ekipno tekmo v Planici, s katero se bo sklenilo svetovno prvenstvo v poletih, je popestril prispevek enega od gledalcev.

Trinajstletni skakalec Jaša je v doživljajskem spisu razkril neprijetno zgodbo, ki se mu je zgodila na tekmovanju v Nemčiji. Dogodek je bil iztočnica za pogovor med voditeljem Sašom Jerkovićem in strokovnim komentatorjem Jernejem Damjanom o stanju na slovenski reprezentančni in klubski skakalni sceni.

Iskanje krivca Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

Mladenič je opisal dogajanje med njegovim nastopom na tekmi v Nemčiji, kjer je s svojo ekipo osvojil tretje mesto. Na tekmi je ekipo vodil s strani Smučarske zveze Slovenije postavljeni trener, ki ni bil predstavnik istega kluba kot omenjeni Jaša.

Slednji je v doživljajskem spisu razkril, da mu omenjeni trener sploh ni želel pripraviti smuči za preizkušnjo, ampak se je ukvarjal le s svojimi klubskimi varovanci.

Foto: PrtSc spis skakalci Jaša 13 let

Spis, ki je bil v šoli odlično ocenjen, je na uredništvo poslal oče mladega skakalca. Po ogledu spisa je Jerković vprašal Damjana, ali je zveza izgubila pravi stik s klubi, da ne zna ceniti entuziazma staršev in predanih delavcev.

"Ni dvoma, da je fant povedal čisto resnico. Na vprašanje pa težko odgovorim. Večinoma se ukvarjam s tekmovalci na vrhunskem nivoju. Vem pa, da veliko klubov tarna nad razmerami," je v diplomatskem slogu dejal nekdanji reprezentant.

SP iz nočne more FIS rešil slovensko reprezentanco pred popolno blamažo

Na ekipni tekmi je v slovenski vrsti izključenega Timija Zajca nadomestil Peter Prevc. Ob njem so domačo vrsto zastopali še Domen Prevc, Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. Namesto Gorazda Bertonclja je moštvo vodil Robert Hrgota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 16:29 14. December 2020.

    Kot kaže v Sloveniji niti prdnit ne moreš več, ne da bi te nekdo obtožil, da je to bilo politično …

  • 11:42 14. December 2020.

    No on bi naj bil v 7 razredu ali 8 po novem. Tukaj bi nekako ze moral imeti besedni zaklad. …

  • 07:33 14. December 2020.

    Se mi jetko strgalo srce,da sem moral pod nujno na operacijo,ampak ne zarad zapisa,zarad slovnice,se mi trga srca.Mulc 13.let pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.