Tako je Olimpija v 92. minuti prišla do napredovanja

Foto: Profimedia Luka Menalo
Odločitev je padla v sodnikovem podaljšku drugega polčasa.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski nogometaši so preskočili prvo oviro v evropski ligi. Odločilni zadetek za napredovanje je v Latviji proti moštvu RFS zabil Luka Menalo. Olimpija je slavila z 2:0 in tako izničila prednost, ki si jo je na prvi tekmi v gosteh priigral klub iz Rige. Latvijci so na prvi tekmi dobili noro končnico in zmagali s 3:2.

Evropska liga Olimpija z zmago v Latviji napredovala

"Danes se nam je povrnil ves trud, ki smo ga vložili v ti tekmi. Vsak igralec je dal od sebe maksimum in za to jim vsem čestitam," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka. Pred tem je Olimpijo ob koncu prvega polčasa v vodstvo popeljal Endri Çekiçi: "Na prvi medsebojni tekmi preprosto nismo imeli sreče. A pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, danes smo igrali kot ekipa in dosegli cilj."

Blamaža Hajduka Navijači po porazu proti 'palčku' podrli ograjo in vdrli na zelenico

Evropska liga Domžalčani potrdili karto za Švedsko

Evropska liga Mura za vodstvo potrebovala šest minut, a nato ni šlo

Glavni trener Safet Hadžić je po uspešni tekmi poudaril, da so v ekipi vseskozi verjeli v svojo kakovost: "Vedeli smo, da bo težka tekma, da bo šlo zaradi vremena in stanja igrišča za mrtvo tekmo, ampak verjeli smo v svojo kakovost, vedeli smo, da smo boljši, in na koncu tudi zasluženo zmagali."

Naslednji tekmec Olimpije bo vzhodnoturški klub Yeni Malatyaspor. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.