To danes čaka Rogliča na Giru

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski kolesar Primož Roglič se tudi 14. etapo podaja kot drugi kolesar v skupni razvrstitvi.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi po 13 etapah v odličnem položaju za skupno zmago na dirki po Italiji. V skupnem seštevku 33-letni Kisovčan namreč še naprej zaseda drugo mesto z vsega dvema sekundama zaostanka za vodilnim Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

Šport Današnjo etapo Gira skrajšali za več kot polovico

Petkova skrajšana 13. etapa zaradi vetra v prsi na zadnjem vzponu do švicarske Crans Montane ni ponudila neposrednega boja med najboljšimi. Ti so noge zares pretegnili le v zadnjih nekaj sto metrih, ko je skupino najmočnejših do cilja vodil prav Thomas.

Roglič je ves čas tesno sledil v rožnato majico odetemu Britancu, s čimer je zadržal drugo mesto in minimalen zaostanek v seštevku. Tretje mesto zaseda Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) z 22 sekundami zaostanka.

Giro Roglič imel vse pod kontrolo, a zdi se, da ni želel rožnate majice

Današnja etapa od švicarske Sierre do italijanskega Cassana Magnaga (193 km) bržčas ne bo prinesla razlik med najboljšimi. Čeprav bodo kolesarji prečkali zahteven vzpon na prelazu Simplon (20,2 km/6,5 %), vrh tega prihaja kar 138 km pred ciljem.

Po spustu sledi še več kot 100 km pretežno ravne trase, v boju za etapno zmago pa bodo glede na profil bodisi ubežniki bodisi tisti sprinterji, ki se dobro znajdejo na daljših klancih.

Če danes ni pričakovati spopada med najboljšimi, utegne biti drugače v nedeljo, ko bo na sporedu etapa od Seregna do Bergama. Po profilu gre za podobno traso kot na jesenskem spomeniku na dirki po Lombardiji, vsebovala pa bo štiri kategorizirane vzpone, zadnjega med njimi 30 km pred ciljem v Bergamu.

Giro Thomas o Rogliču: Takšen občutek imam o njem

Foto: Giro d'Italia

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.